mlody199 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam Zbliżam się do pięknego dnia, kiedy wreszcie będę mógł kupić sobie nowego kompa :lol2: Procek: i7 920 MoBo: Gigabyte GA-EX58-UD4P Zasiłka: Chieftec CFT 650W HDD: Samsung F1 640MB Ram: DDR3 OCZ Platinium 1333 CL7 3x1 GB i grafa: ... I tu mam problem. Do wyboru mam (i tylko, żadne inne) 1. Gigabyte Radeon 4870 1GB 2. Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition 3. Gainward Radeon 4870 1GB 4. Palit Radeon 4870 1GB Sonic Narazie monitor mam 19 cali, ale będę zmieniał na 22-24 cale w przyszłości. Proszę o radę, którą z w/w kart graficznych wybrać? Jak pisałem wcześniej inne nie wchodzą w grę, nie ma ich w tym sklepie gdzie będę składał zestaw, a inny sklep nie wchodzi w grę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) poszukaj Radeon HD4870 Asus 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Dark Knight lub Radeon HD4870 Sapphire 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Silent, ASUSA bo ładne oc mozna wyciagnac na nim a Sapphire bo dobre chłodzenie ma i jest cichy Edytowane 26 Stycznia 2009 przez Miguel707 Nieumiejętne cytowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 HDD: Samsung F1 640MB Jeśli możesz, to weź inny. Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition Tą bym wybrał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody199 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 poszukaj Radeon HD4870 Asus 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Dark Knight lub Radeon HD4870 Sapphire 1024MB GDDR5, 2xDVI, PCI-E 2.0 Silent, ASUSA bo ładne oc mozna wyciagnac na nim a Sapphire bo dobre chłodzenie ma i jest cichy Sorry, ale pisałem wyżej "że te i tylko te". W sklepie gdzie kupuję nie ma innych. A sklepu nie zmienię, gdyż nie mam 4 tysiaków gotowizną, a tam są raty 0% i całkiem przyzwoite ceny. ( www.shift.sklep.pl ) Jeśli możesz, to weź inny. Dlaczego nie Samsung F1 640? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Samsungi się trochę popsuły ostatnio i część osób na nie narzekała, co nie znaczy, ze Ci się trafi jakiś felerny produkt. Obecnie polecane są dyski od WD, przeważnie AAKS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody199 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Samsungi się trochę popsuły ostatnio i część osób na nie narzekała, co nie znaczy, ze Ci się trafi jakiś felerny produkt. Obecnie polecane są dyski od WD, przeważnie AAKS ;)Dzięki, akurat taki jest w tym sklepie, więc przemyślę sprawę. Ale to pryszcz... ;-) Najgorzej jest z wyborem konkretnej grafiki :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Tak jak Stachuuu, wziąłbym GTX 260 (216). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hoo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) delavego nie patrz co Ci goście jakieś głupoty wypisują, chyba sugerują się tym, 'że karta jest łądniejsza'. Oczywiście bierz HD 4870(co do firmy to w sumie obojętne czy weźmiesz gigabyte , gainward czy palit, osiągi prawie identyczne, możesz się ew. sugerować dodatkami), Ati obecnie bije na głowę wszystkie te gtx'y i przeważnie każdy kto Ci polecą Ati Hd4870, zresztą zobacz w ich opisach to 3d-markowcy dalej się jarają nic nie znaczącymi punktami, tylko nie wiedzą, że sterowniki do kart graficznych(zwłaszcza nvidii) były robione pod 3dmark'a. Co tu dużo mówić HD4870 jest wydajniejszą kartą niż gtx 260 , idź na inne forum to Ci tak samo doradzą, bo tutaj co niektórzy to są zacofani o 3 lata i zaślepieni w markę 'nvidia'. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez hoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nie jesteśmy Fanboyami, raczej realistami. Aktualnie GTX 260 Core 216 jest szybszy/porównywalny z HD4870. Innymi słowy. Czego młody nie wybierze , to i tak na tym wygra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) delavego nie patrz co Ci goście jakieś głupoty wypisują, chyba sugerują się tym, 'że karta jest łądniejsza'. Oczywiście bierz HD 4870(co do firmy to w sumie obojętne czy weźmiesz gigabyte , gainward czy palit, osiągi prawie identyczne, możesz się ew. sugerować dodatkami), Ati obecnie bije na głowę wszystkie te gtx'y i przeważnie każdy kto Ci polecą Ati Hd4870, zresztą zobacz w ich opisach to 3d-markowcy dalej się jarają nic nie znaczącymi punktami, tylko nie wiedzą, że sterowniki do kart graficznych(zwłaszcza nvidii) były robione pod 3dmark'a. Co tu dużo mówić HD4870 jest wydajniejszą kartą niż gtx 260 , idź na inne forum to Ci tak samo doradzą, bo tutaj co niektórzy to są zacofani o 3 lata i zaślepieni w markę 'nvidia'. yyy.. jakbyś miał taką możliwość to nie obrażaj nikogo, ok? Bo to nie jest wymagana do przedstawienia swojej "porady". Lepiej nie stylizuj się na super chłopka-roztropka, a nas na jakiś idiotów, fanboyów. Co do tematu to: jeżeli Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition będzie wydajniejszy od hd4870 (nie jakoś strasznie, ale będzie), to chyba dzięki 448bit. Oczywiście jeżeli woli hd4870 1GB to nic nie stoi na przeszkodzie. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hoo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) człowieku weź popatrz najpierw na testy w grach, HD4870 powala gtx 260 w większości testach, nie jakieś syfne 3dmarki, którymi się niektórzy jeszcze jarają, tylko gry i najlepiej na jakichś obiektywnych zagranicznych serwisach (odradzam egielda.com.pl), a dopiero później pisz takie [ciach!]ły. Obie karty graficzne są oczywiście porównywalne, ale na korzyść HD4870, w dodatku kosztuje 100-200 zł. mniej od tego gtx 260, to po cholerę brać gtx 260? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez hoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 HD4870 powala gtx 260 1.) Pokaż mi test, w którym widać RAŻĄCĄ ( powala ponoć ) różnicę między Tymi modelami 2.) Pewnie dla Ciebie, słowo powala znaczy 2-3fps więcej ? 3.) Może i HD 4870 jest lepszy ale od GTX 260. GTX 260 Core 216 jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hoo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dobra w sumie są w podobnych cenach, więc może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to lub to(ale HD4870 wypada lepiej w większych rozdzielczościach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Co wy wypisujecie, że core 216 będzie wydajniejszy od 4870 1gb? :lol2: Karty są tylko porównywalne i nie da się wyłonić zwycięzcy. i grafa: ... I tu mam problem. Do wyboru mam (i tylko, żadne inne) 1. Gigabyte Radeon 4870 1GB 2. Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition 3. Gainward Radeon 4870 1GB 4. Palit Radeon 4870 1GB Sonic Tutaj masz test http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=506 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 jeżeli Gainward GF GTX 260 (216 core) Limited Edition będzie wydajniejszy od hd4870 (nie jakoś strasznie, ale będzie), to chyba dzięki 448bit.hd4870 jest sprawdzony, szczerze nigdy nie używałem gtx 260 216 (ach te wynalazki [kotlety] nv), bo miałem trochę przerwy, ale słyszałem, że te 448 mimo ddr3 coś daje, ale może 1gb radek faktycznie lepiej sobie radzi. Powie ktoś jeszcze jak wypadają przy wygładzaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...