v3llin Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam, Jakicz czas temu sprawiłem sobie notebook'a HP Pavilion dv5-1160ew. Gdy przyszedł od razu gow włączyłem, ustawiłem godzinę i datę, a potem zacząl się problem... Po stworzeniu urzytkownika i ustaweniu wszystkiego pojawia się okno z napisaem "Dziękujemy!" i tylko jedno opcja do wybrania (naciśnięcia) "Rozpocznij!". Nacisnąłem i ku moim oczom ukazał się pulpit bez ani jednej ikonki. Poczekałem 5minut... nic, 10min - nic. Po około Godzinie oczekiwania postanowiłem poprosić kogoś kto się na tym zna, o radę... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Szybko zepsules, nacisnij ALT+CTRL+DEL w menadzerze -> Plik -> Nowe zadanie.. wpisz explorer.exe jezeli sie uruchomi to sciagnij dds: http://www.techsupportforum.com/sectools/sUBs/dds/ (dds.txt i attach.txt) oraz hijackthis, logi z obu programow wklej na forum w spoilerze. Jezeli nie lub beda problemy z siecia to sciagnij na innym komputerze i przenies na ten. Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3llin Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ok, dzieki wielkie. Chociaż stwierdziłem że i tak lepszym wejście będzie reinstalacja systemu, gdyż po naciśnięciu alt+ctrl+dlt nic się nie działo. Odziwo ^^ komputer już działa. Teraz mam tylko jeszcze jeden mały problem - mianowicie jestem posiadaczem Bramki ADSL Home (http://www-pl.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=PL%2FLayout&cid=1152746121991&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=2199115142B18) i nie wiem w jaki sposób dodać do tejże bramki mojego laptopa - samo wpisanie hasła do Routera na notebooku nie przyniosło sukcesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Po co reinstal? Od czego przywracanie systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3llin Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Przywracanie systemu? Ale ja pierwszy raz włączyłem komputer i już nie dział ^^ Nawet pulpitu na oczy nie widziałem :) Ale już sobie poradziłem :) Teraz tylko jeszcze kwestia Internetu :) - nie wiem jak dodać mojego laptopa do Bramki Linksys ADSL Home Gateway... Edytowane 28 Stycznia 2009 przez v3llin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Wywal ta Viste z partycji recovery bo tam tyle swinstwa jest ze komp bedzie zamulony. Sciagnij sobie obraz Visty zainstaluj z klucza, ktory masz pod laptopem, sterowniki sciagnij ze strony HP i masz swiezutka instalke Visty bez zbednych zasobożernych programów. Pozniej robisz sobie Ghostem obraz takiej partycji i juz masz wszystko co potrzeba do przywrócenia systemu w 3 minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...