Pawelek69 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam, wczoraj zainstalowałem na nowo Windows XP SP3 i co jakiś czas samoczynnie włącza mi się dźwięk systemowy wykrzyknik (ten dokładnie: http://pana.wrzuta.pl/audio/mAIYMc68bT/win...xp_-_wykrzyknik ) dzieje się to sporadycznie, co kilka – kilkanaście minut, jak coć robię na komputerze i jak na samym pulpicie. Co może być tego przyczyną? W dzienniku zdarzeń nie ma żadnego logu po tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Sprawdź może dźwięki w panelu sterowania czy "wykrzyknik" nie jest przypisany to jakiegoś innego niż pierwotne zdarzenia np. minimalizacja itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Zauważyłem że ten problem pojawia się u mnie po zaktualizowaniu NET Framework 3.5 do SP1 przez aktualizacje automatyczne. Po prostu nie instaluję tej aktualizacji i problem się rozwiązał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) Witam, zrobiłem dzisiaj format i ściągnąłem w pośpiechu wszystkie aktualizacje. Teraz znowu mam sporadyczny "ding" podczas pracy komputera. Dzieję się tak tez gdy nie ma mnie bezpośrednio przy komputerze i jest bardzo wnerwiające. Na krótko przed formatem też ściągnąłem sobie aktualizacje i oprócz ding miałem z powrotem sporadyczny wykrzyknik. Nieraz zdadzało się to 2 razy w ciągu minuty, innym razem komputer potrafił chodzić cicho przez godzinę. Wiem że można wyłączyć schematy dźwiękowe ale to jak zamiatanie śmieci pod dywan. Coś musi wywoływać jakiś błąd/informację i nie pokazywać komunikatu. Ale jak to sprawdzić i czym to może być spowodowane? EDIT: Problem już rozwiązany. Zaraz po instalacji systemu instalowałem NET Framework w kolejności: 1.1, 1.1SP1, 2, 3.5. A wystarczyło instalować tak: 1.1, 1.1SP1, 3.5SP1, bo 3.5 zawiera już wersję 2.0. Od tego momentu nie mam żadnych sporadycznych dźwięków ^_^ Edytowane 10 Października 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...