Skocz do zawartości
Jacek

Dziwny komputerek :D no w sumei to dziwny.... ;)

Rekomendowane odpowiedzi

ój kumpel ma kompa (lec jakis koło 400, ramy i wszystko co w normalnym kompie ;)) I ma taką dość śmieszną zabawę z nim.. :)

Uruchamia kompa i wszystko ładnie idzię az do momentu kiedy to resetuje kompa.. ALbo uruchamia ponownie. Wtedy bowiem wyświetla się błąd mneij wiecej taki : rom eroor cos takiego :) I jest jeszcze związny ze stacją dyskietek.. lecz nieco inny niz w np. moim kompie. Z głosniczka wydobywa się podwójny dzwięk pierwszy wyzszy ton drugi zas nizszy .. o ile pamietam ;) Nie jest to pikani eale taka melodyjka w sumie ;)

Co jest grane?? :? Zeby komp się ponownie uruchodził (normalnie) trzeba odczekac kilka dobrych godzin.....

ps. jest mozliwosc isntalacji jakichś uniwersalnych sterów do biosa?? Bo nei znana jest marka tej płyty głownej ani model... :/ Jak będzi eokazja oto sie spisze ro co jest wyświetlane na dole ekranu lecz to potrwa..( w sumie jest tylko jedna róba na ileś tam... :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesadze aby uklad sie nagrzewal i jest to ten problem o ktorym mowa. Moim zdaniem jest to wina biosu. Pozniej stawialbym na te nieszczesna plyte ze jest cos blisko padniecia. Ja sam mam teraz nie lada problemy na Solteku DRV2 poniewaz zeby uruchomic kompa musze kilka razy "clear cmos" dac przed POWEREM ON :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm jak juz pisalem ja tez najprawdopodobniej mam walniety bios a zakladam ze jest to kostka. Do biosa wchodze bez problemu ustawienia zmieniam na jakies chce ale komp czasami nie chce mi sie odpalic za 1 razem i musze sie bawic tymi cholernymi zworkami clear cmos i hold cmos!!! Wiec moze byc uszkodzony bios a niby wszystko ma byc w porzadku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...