Skocz do zawartości
Havoc

Problem Z Explorerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę się zwrócić o pomoc do szerszego grona bo moja wiedza w tym momencie trafiła na barierę.

Mam notoryczny problem z komputerem jednego klienta. Jego dzieciaki, czyt. dzieci neostrady najwyraźniej, buszują po necie w taki przyjemny sposób, że już 3 dzień z rzędu przynosi komputer do nas z pewnym tym samym problemem. Brak ikon na pulpicie, ogólnie brak startu explorera po zalogowaniu.

Ani w awaryjnym ani w żadnym z trybów.

Pytanie do Was. Czy da się w takim stanie wykryć co jest problemem? Bo jak na razie były same reinstale no bo co innego zrobić. Zresztą logika, weszło coś, namieszało, reinstal poszedł...ale on na drugi dzień powrót. Teraz po weekendzie już 3x to samo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już robisz reinstal,to po ukończeniu instalacji zapodaj antywira i przeskanuj cały dysk-pewnie ma tam co nieco :D

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszperałem i trafiłem na podgląd zdarzeń...przejrzałem...atapi/cdrom. Po odłączeniu śmiga. Tylko jak?! Reinstalka, instalacja sterów itd, wszystko chodzi. A facetowi po 1 dniu nagle przestaje, ot tak z siebie? Przecież walnięty napęd powodowałbym od razu błędy.

Może jakieś pomysły? Czy soft może jakoś zablokować urządzenie i pośrednio uruchomienie systemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi