darkghost Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam Posiadam wyżej wymieniony TV strona producenta. Moj lokalny dostawca kablowki wprowadził niedawno telewizję cyfrową. I wiadomo, dekoder itd itp. ale dowiedziałem sie mozliwości, ze niektore TV posiadaja specjalne wejscie w ktore mozna wsadzić cos podobnego do tego. I tu zaczyna sie problem. Ze zdjec zamieszczonych na stronie Lg wynika, ze nie mam czegos takiego, ale tutaj real foto: Przepraszam za jakosc zdjec, ale baterie padły w aparacie, a te z pilotów nie pasują, wiec zdjecie zrobiłem komórką. i pytanie brzmi, czy to odpowiednie złacze i kurde jakim sposobem to odbiera tą telewizje w cyfrowej jakości ?! Zastanawiam sie nad tym, bo jest to tansze rozwiązanie niz kupowanie dekodera (1k zł) a wynajem na dłuższa mete sie nie opłaca, bo i tak predzej czy pozniej bedzie tylko cyfrowa TV, a płacic 20 zł co miesiac to nie bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 mam to samo wejście u mnie w sharpie. W instrukcji pisze, że slot pod moduł CI służy wyłącznie do odbierania płatnej telewizji cyfrowej naziemnej. Nie wiem jak z kablówką ale z sat nie pociągnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkghost Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 nie chodzi tu o kablowke, tylko telewizje cyfrowa: kupic za 200 zł czytnik kart (podobny do tego z linka z allegro, ale nie wiem jaki dokladnie model oferuje moj dostawca), wsadzic do niego karte ktora dostane i miec ta telewizje cyforwa no i interesuje mnie zasada, na jakiej by to działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Bajer polega na tym, ze zarowno kablowki jak i telewizja naziemna nadaja w standardzie, ktory nie jest stosowany w tych telewizoraw wiec cyfrowy tuner tv jest u nas bezuzyteczny. Dodatkowo, kablowki paruja karte z tunerem wiec poza systemem sie tego uzyc nie da. Cyfrowy tuner TV w telewizorach to na ta chwile po prostu chwyt marketingowy i bajer, z ktorego nikt w Polsce nie skorzysta. To, do czego podales link z allegro to nic innego jak modul dostepu, ktory generalnie przeznaczony jest do cyfrowych tunerow satelitarnych i w TV tez by dzialal, ale efektu nie bylo by zadnego. Edytowane 11 Lutego 2009 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Bajer polega na tym, ze zarowno kablowki jak i telewizja naziemna nadaja w standardzie, ktory nie jest stosowany w tych telewizoraw wiec cyfrowy tuner tv jest u nas bezuzyteczny.Szkoda tylko, ze mozna nawet kupic TV z tunerem DVB-T pracujacym w MPEG-4 i wszystko bedzie hulac. Stacjonarny tuner MPEG-4 tez da sie kupic bez zadnego wysilku, stoja wlasnie przede mna dwa modele roznych producentow... Cyfrowy tuner TV w telewizorach to na ta chwile po prostu chwyt marketingowy i bajer, z ktorego nikt w Polsce nie skorzysta.Jak sie nie wie, co kupic, to pewnie jest chwyt marketingowy... To, do czego podales link z allegro to nic innego jak modul dostepu, ktory generalnie przeznaczony jest do cyfrowych tunerow satelitarnych i w TV tez by dzialal, ale efektu nie bylo by zadnego.To jest modul do deskramblingu sygnalu dowolnego pochodzenia... jeszcze zostaje kwestia, w jakim standardzie owy modul pracuje, bo systemow kodowania jest kilka. Dodatkowo, kablowki paruja karte z tunerem wiec poza systemem sie tego uzyc nie da.A to juz jest zupelnie inna historia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Szkoda tylko, ze mozna nawet kupic TV z tunerem DVB-T pracujacym w MPEG-4 i wszystko bedzie hulac. Stacjonarny tuner MPEG-4 tez da sie kupic bez zadnego wysilku, stoja wlasnie przede mna dwa modele roznych producentow... Pewnie, ze mozna kupic i take tylko w porownaniu do sprzetu, z wbudowanym tunerem pracujacym w MPEG-2 tego pierwszego jest po prostu malo a i zaden z producentow jakos specjalnie nie eksponuje standardu z jakim tuner pracuje. Natomiast, jesli ktos kupuje juz sprzet z wbudowanym tunerem to raczej nie ma w planach rozgadalania sie za dodatkowym, zewnetrznym dekoderem, choc ostatecznie i tak moze zostac do tego zmuszony. To jest modul do deskramblingu sygnalu dowolnego pochodzenia... jeszcze zostaje kwestia, w jakim standardzie owy modul pracuje, bo systemow kodowania jest kilka. Z opisu aukcji wynika, ze jest to zwykly modul CI pracujacy w systemie CONAX z przeznaczeniem do cyfrowych tunerow satelitarnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...