TIMONek0 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam wszystkim - w sumie to mój pierwszy post tutaj. Opisze swój problem: Instalowałem WinXp trochę na szybko. Skończyło się tym, że mam problemy z literkami dysków etc. dość długo zajęło mi instalowanie sterowników do lapka pod XP tudzież format teraz średnio wchodzi w grę (od razu mówię/piszę) Partycję w systemie: 1) C: - tu znajduję się system - WinXP 2) E: - tu znajduje się boot.ini etc. 3) H: - zwyczajna partycja Tak to wygląda w systemie: Chciałbym mieć boot.ini oraz system na tym samym dysku. Boję się cokolwiek kombinować bez konsultacji - co by się to nie skończyło nie możnością uruchomienia systemu. Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Jesteś pewny że na C faktycznie masz system ?? Bo z obrazka wynika że jednak jest on na E : ( jest to podstawowa partycja , w dodatku ma dopisek system ) . Pokaż screena z listingiem katalogów na C i E . Zobacz czy taka zawartość pliku boot.ini zadziała : [boot loader]timeout=0default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...