Skocz do zawartości
szarpej

Ciche Wydajne Chłodzenie Pod E8400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Chciałem się poradzic jakie mam kupic chłodzenie do CPU E8400 zamierzam go sporo podkrecic a chcialbym zeby chlodzenie bylo i wydajne i ciche Wiem ze na forum jest sporo tematow odnosnie chlodzenia tego proca ale nie ma jasno sprecyzowanych odpowiedzi ktore jest lepsze Zastanawiam sie na

PENTAGRAM HP-120 KARAKORUM ale nie wiem w sumie czy wystarczy jezeli chce podkrecac e8400 do 4Ghz

lub

THERMALRIGHT ULTRA 120 i do tego jakis porzadny wiatrak

Moze macie jakies inne propozycje

Z góry dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie spokój z karakorum.. Kupiłem i się na maxa na nim zawiodłem. Wydajność przeciętna, strasznie głośny i do tego jakość wykonania, porażka ;/ Jeśli zależy ci na wydajności i ciszy to polecam Noctua NH-U9B lub THERMALRIGHT ULTRA 120 + Noctua NF-S12-1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ciukacz2

noctua ~ 180zł

ultra 120+ noctua ~220zł

rzeczywiście jest co porównywać do karakorum za ~80 :damage_wall:

ja moge zaproponowac scythe zipang, nie wiem ile teraz kosztuje ale ja kupowalem pol roku temu za jakies 135 zl.

cooler typu "top-down" wiatrak 14cm, 950-1000 rpm (bezszelestny z odleglosci 30 cm).

e8200 @ 3,6ghz 1.15v ponizej 40st w stresie jesli dobrze pamietam ale nic sobie uciac nie dam ;)

jak masz cos wiekszego na northbridge to moze nie pasowac. wymiary co do mm masz na forum scythe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Karakorum wystarczy do 4 GHz, ale ten dołączony wentylator jak dla mnie nawet na min. obrotach cichy to nie jest:)

Wymienić w nim na coś cichszego, lub po prostu kup od razu coś mocniejszego. Teraz całkiem dobrze wypada Mugen 2;) A dołączony wentyl to SlipStream 1400 obr. jak mu dasz 5V będzie cicho:)

http://www.cooling.pl/scythe-mugen-ii-scmg...ukt,551289.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi