szarpej Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam Chciałem się poradzic jakie mam kupic chłodzenie do CPU E8400 zamierzam go sporo podkrecic a chcialbym zeby chlodzenie bylo i wydajne i ciche Wiem ze na forum jest sporo tematow odnosnie chlodzenia tego proca ale nie ma jasno sprecyzowanych odpowiedzi ktore jest lepsze Zastanawiam sie na PENTAGRAM HP-120 KARAKORUM ale nie wiem w sumie czy wystarczy jezeli chce podkrecac e8400 do 4Ghz lub THERMALRIGHT ULTRA 120 i do tego jakis porzadny wiatrak Moze macie jakies inne propozycje Z góry dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) E8400 E0 1,28V @4,1Ghz AS5 i karakorum 1500rpm wzglednie cicho za 80zł...jak masz na thermalrighta to owszem doplac jest wydajniejszy ale czy warto? Edytowane 6 Lutego 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarpej Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Mysle ze ten Karakorum wystarczy bałem się ze jest troche głosny no ale co wymagac za ta cene Dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 karakorum + jakiś cichy 120mm ... w moim przypadku SilentiumPC Zephyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swizz Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Dajcie spokój z karakorum.. Kupiłem i się na maxa na nim zawiodłem. Wydajność przeciętna, strasznie głośny i do tego jakość wykonania, porażka ;/ Jeśli zależy ci na wydajności i ciszy to polecam Noctua NH-U9B lub THERMALRIGHT ULTRA 120 + Noctua NF-S12-1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 jeśli zależy ci na wydajności i ciszy to polecam Noctua NH-U9B lub THERMALRIGHT ULTRA 120 + Noctua NF-S12-1200noctua ~ 180zł ultra 120+ noctua ~220zł rzeczywiście jest co porównywać do karakorum za ~80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciukacz2 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 noctua ~ 180zł ultra 120+ noctua ~220zł rzeczywiście jest co porównywać do karakorum za ~80 ja moge zaproponowac scythe zipang, nie wiem ile teraz kosztuje ale ja kupowalem pol roku temu za jakies 135 zl. cooler typu "top-down" wiatrak 14cm, 950-1000 rpm (bezszelestny z odleglosci 30 cm). e8200 @ 3,6ghz 1.15v ponizej 40st w stresie jesli dobrze pamietam ale nic sobie uciac nie dam ;) jak masz cos wiekszego na northbridge to moze nie pasowac. wymiary co do mm masz na forum scythe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batico Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 witam. pierwszy post na pure PC. proponuję Scythe Ninja2 + slip stream 1200 w regulacji...dla mnie bomba. ale musisz zerknąć czy w budę wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Karakorum do E8400@ 4ghz wystarczy, ja mam taki zestaw i tempy 55-57 stopni w stresie (orthos) mierzone real temp, a i tak podejrzewam ze czujka od proca zawyza temperature mam rewizje C0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Zdecydowanie Karakorum wystarczy do 4 GHz, ale ten dołączony wentylator jak dla mnie nawet na min. obrotach cichy to nie jest:) Wymienić w nim na coś cichszego, lub po prostu kup od razu coś mocniejszego. Teraz całkiem dobrze wypada Mugen 2;) A dołączony wentyl to SlipStream 1400 obr. jak mu dasz 5V będzie cicho:) http://www.cooling.pl/scythe-mugen-ii-scmg...ukt,551289.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...