mikaelus Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 O co chodzi z tą wtyczką na 12V? A co jeśli moja zasiłka jej nie ma? Proszę o rozjaśnienie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Poprostu płyta posiada dodatkowy układ do zasilania procesora/kart PCI/AGP który ciągnie prąd z linii 12V zamiast z 3,3V/5V bo te zwykle i tak juz są eksploatowane w dużym stopniu. Pomysł to nie głupi bo odciążasz w ten sposób zasilacz i pobór prądu właśnie z 3,3V/5V. Poprawiasz tym samym stabilność komputera, i żywotność zasilacza. To wszystko w teorii. Jak praktycznie jest rozdzielana moc z poszczególnych napięć nie wiem. Składałem niedawno takiego solteka i żadnej różnicy w stabilności z użyciem tej wtyczki i bez niej nie zauważyłem (mimo słabego zasilacza CODEGEN ;)] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Mam KD7 i tez mam zlacze ATX2 z 4pinowym zasilaniem jak od P4, po tym zabiegu (wczesniej mialem KX7 ale niepoprawnie wspolpracowal z t-bredami i musialem ukatrupic - czyli zapalarka do gazu na chwile "zainstalowana" w slocie AGP :wink: ) zasilanie na +5 wzroslo z 4,87 do 5,03 8O , +12 rowniez na 12,4 , +3,3 chodzi na 3,15-3,19 troche siadlo ale roznica naprawde zauwazalna, :) moja zasilka do 300 watowy Feel (wersja lekka) - kosztowala mnie 67 zeta..heh takze ten wymysl w plytach pod antki jak najbardziej wskazany.. jak masz 4 pinowe zasilanie +12 w zasilce podpinaj od razu zwieksza sie stabilnosc pracy i napiatka tak nie siadaja pozdro ZoLtaR 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zdaje się, że nie mam... Nie jestem pewien czy mój Fortronik 250W został stworzony dla P4 :) Jak powinna wyglądać ta wtyczka??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 4 pinowa , kwadratowa z dwoma naprzeciwleglymi scieciami na krawedziach... nie sposob pomylic z jakakolwiek inna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ktos z forum mowil ze kupowal specialnie do tej plyty przejsciowke zasinalnie-->zasilanie 4pinowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Tak myślałem - nima jej :) Taa, czytałem o tej przejściówce tylko kurcze gdzie ją dostać? U nas w Gdyni można się zarżnąć szukając jakiejś niezłej zasiłki czy pasty termo, więc chyba będzie ciężko o takie cudo... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...