Skocz do zawartości
ryba

[artykuł] Podsumowanie Roku 2008 Oczami Użytkownika

Rekomendowane odpowiedzi

250GB SSD kosztje obecnie ok. 2500zl - a HDD? ;)

A za dwa lata bedzie DDR4 i znowu bedziesz mial ten sam dylemat :P

Dlatego mówie, że wole poczekać. Nie będę za dysk płacił 2500 zł, czy nawet połowy tego. A technologia SSD bardzo mi sie podoba - bezgłośny dysk i prawdopodobnie dużo wydajniejszy, bo na pewno będa coraz bardziej ulepszane. A teraz bym przy wymianie konfigu nie musiał nawet zmieniać dysku, bo po co? Dla wielkości? 160 GB mam od 3 lat i nadal mi wystarcza :)

A z DDR-ami chodziło mi raczej o to, że jak już mam sie przesiadać na nową platformę, to wolę o dwa"kroki" dalej", niż po kolei przesiadać się z jedynek na dwóki, potem z dwójek na trójki itp ;) Bo jak już pisałem nie zmieniam kompa co kilka miesięcy, tylko co 2-3 lata. Powiem Ci, że przed wakacjami kupiłem nową płyte, proca dwurdzeniowego, 2 GB pamięci i GF 8600GT. I szczerze mówiąc się zawiodłem, bo wydałem 1000 zł a nie odczułem żadnego kopa wydajności. Jedynie gry na plus, ale to samo mogę osiągnąć wkładając do obecnego kompa mocniejszą grafe, bo jak widać w podpisie mam nieciekawą :) I jakoś na dniach będę kupował jakiegoś radka na agp, a z wymianą całego kompa sobie poczekam, nie śpieszy mi sie.

To już problemu nie masz ;)

jak masz wydać na komputer 3000zł to wydaj dzisiaj 1500zl i kup ten "starszy" za rok nie będzie Cie stać na nowości bo coś tam ... ale nadal będziesz miał te 1500 których nie wydałeś na te ddry3 i ssdki a cena będzie normalniejsza że będzie Cię staćna zakup tego nowego niby starego komputera...proste ? :P

Nigdy nawet nie planowałem wydawać 3.000 zł :lol: Nie jestem takim maniakiem. Jak już napisałem wyżej, nie śpieszy mi się o wolę poczekać żeby przesiąść się na coś konkretniejszego niż robienie takich małych kroczków do przodu ;) Prawdopodobnie będzie to proc 4-rdzeniowy, a obecne ceny quadów sa nieciekawe, więc poczekam.

Szybki dostęp do informacji?

Wg mnie kiepskie źródło informacji. Dostajesz to, co Ci dadzą. Za pomocą komputera z internetem masz informacje jakie chcesz - komputer to dużo lepsze centrum rozrywki i wiedzy niż TV ;) Ja nie mam telewizji od 2 czy 3 lat, bo po prostu nie oglądałem. I jak widać żyje bez telewizyjnych informacji :) Edytowane przez czokapik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi