Skocz do zawartości
MaroniS

Problem z kompem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem wiem ze topic nie za ciekawy ale nie wiem inaczej jak to nazwac... a wiec tak chodzi mi o problem zwiazany z kopiowaniem , instalowaniem z cdromu..tzn jak kopiuje cos z cdka ( LG 52x -shti bo shit ale jakoś działa ) to muza na winampie się klasycznie ściera.. tak jakbym mial procek obciazony na maxa... caly system chodzi jak zólw :( .. ktos wie od czego sie dzieje taka lipa ?? dodam iz moj sprzet to : duren 900@981 ( bez podkrecania jest to samo ) barracuda 7200.7 80GB plyta glowna KOB Kt133a Mercury... ram 256Mb sdr. no mysle ze to tylko co potrzebne do tego... ( dysk podpierty na ata 100 a cd na ata 33 ) dzieki z gory za kazde nakierowanie na rozwiazanie tego g***.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tego co pamietam to tylko stare lgiki 52x mialy dma

Sprawdz

1. czy napewno masz wlaczone dma dla cd i hdd

2. czy nie sa na tej samej tasmie

3. czy nie pomoga ci nowe 4in1

4. czy winamp ma ust priorytet realtime (to nie rozwiaze problemu ociezalosci;-)

5. przelec biosa czy aby na bank masz wszystko optymalnie

&Prey! ;-)

pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz

4. czy winamp ma ust priorytet realtime (to nie rozwiaze problemu ociezalosci;-)

&Prey! ;-)

pozdro  8)

ta odpowiedz bardzo mi przypadla do gustu... ale po 1 to jak w winxp mam wlaczyc dma ? do cd. szukalem tego i nigdzie nie znalazlem... a stan. jest wlaczone przeciez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niejest zwiazane ani z dma ani z windowsem ani z zadnym innym problemem hardware czy software problem jest tylko jedne LG 52x :evil: wiem bo mam ten shit jak mam cos z tego instalowac to mnie qrwica bierze :evil: tylko ze u mnie nie jest jeszcze tak tragicznie ale musze sie jak najszybciej pozbyc tego syfu

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz

&Prey! ;-)

pozdro  8)

ta odpowiedz bardzo mi przypadla do gustu... ale po 1 to jak w winxp mam wlaczyc dma ? do cd. szukalem tego i nigdzie nie znalazlem... a stan. jest wlaczone przeciez

Wlasnie nie bardzo "zawsze wl" mialem taki problem.. pierwsza pomoc.. wywal uzadzenie "kontroler.. " po resecie moze ruszy to pomoglo u mnie glupia sprawa a meczylem sie ze 3dni

wez wlasciwosci kanalow kontrolera zobaczysz ;-)

nie jestem pewnien ostatnia via jaka mialem byla na winme

powodzenia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie cholera to wogole siakas dziwna sprawa z tym DMA na LGku jak je wlacze to przez kilka dni dziala a pozniej zmienia sie na PIO i jest juz tak az do reinstalki systemu :evil: pamietam jak mialem Kt400 to instalowalem specjalny pacz i zawsze DMA bylo wl niestety na nf2 nie ma takiego czegos :evil:

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.mam ten sam problem, tez LG52x tylko jedna rzecz:

na starym kompie -

Duren 700+jakas dziadowa luckystara + 256 SDRAM + Win Me(mialem wtedy tez tego samego LG, to bylo jakis 2 miechy temu)

No wiec wtedy nie mialem zadnych problemow z instalacja, winamp (2.81)pieknie chodzil, chociaz czasami cie przycinal na setna sekundy a equalizer 5 fps (procesor...) ale muza byla spox. A teraz jakies przerywania caly czas mam :/ Musze wylaczac muze zeby nie dostac szalu

2. I jeszcze jedna rzecz z LG 52x: Gdy wloze jakakolwiek plyte CD do napedu i zacznie ja obracac to caly system mi staje (myszka nie dziala, nic) az do czasu gdy plyta sie nie rozpedzi i cdrom nie wczyta jej zawartosci. Potem znowu wszystko wraca do normy. Na starym kompie tego tez nie bylo.. moze to Win XP takie zjawiska robi? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.mam ten sam problem, tez LG52x tylko jedna rzecz: 

na starym kompie - 

Duren 700+jakas dziadowa luckystara + 256 SDRAM + Win Me(mialem wtedy tez tego samego LG, to bylo jakis 2 miechy temu)

No wiec wtedy nie mialem zadnych problemow z instalacja, winamp (2.81)pieknie chodzil, chociaz czasami cie przycinal na setna sekundy a equalizer 5 fps (procesor...) ale muza byla spox. A teraz jakies przerywania caly czas mam :/ Musze wylaczac muze zeby nie dostac szalu

2. I jeszcze jedna rzecz z LG 52x: Gdy wloze jakakolwiek plyte CD do napedu i zacznie ja obracac to caly system mi staje (myszka nie dziala, nic)  az do czasu gdy plyta sie nie rozpedzi i cdrom nie wczyta jej zawartosci. Potem znowu wszystko wraca do normy. Na starym kompie tego tez nie bylo.. moze to Win XP takie zjawiska robi? :D

mam dokladnie to samo i tylko na windzie XP :? nie potrafie sie z tym za cholere uporac a troche to wqrzajace dlatego do odczytu plyt tak czy owak uzywam niezawodnego CD-RW liteona :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam LG 52  i zadnego problemu niema.DMA ustawione i nigdy podczas kopiowania system mi się nie zamulił.Wszystko jest wpożądku.A powiem wam że miałem podobnie, ale włączenie DMA załątwiło sprawe

nie mailem problemow jak mialem VIA KT133a i KT400 ale na nf2 niestety tak :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to panowie jak widzicie sami ..jest jeden wniosek LG =SHIT L-lamerskie G-g*** ! dzięki wszystkim za odpowiedzi....

niestety masz racje :evil:

Co wy tam wiecie :roll: :D u mnie działa spoko lux :)

tos sie powinien cieszyc :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...