MaroniS Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Wiem wiem ze topic nie za ciekawy ale nie wiem inaczej jak to nazwac... a wiec tak chodzi mi o problem zwiazany z kopiowaniem , instalowaniem z cdromu..tzn jak kopiuje cos z cdka ( LG 52x -shti bo shit ale jakoś działa ) to muza na winampie się klasycznie ściera.. tak jakbym mial procek obciazony na maxa... caly system chodzi jak zólw :( .. ktos wie od czego sie dzieje taka lipa ?? dodam iz moj sprzet to : duren 900@981 ( bez podkrecania jest to samo ) barracuda 7200.7 80GB plyta glowna KOB Kt133a Mercury... ram 256Mb sdr. no mysle ze to tylko co potrzebne do tego... ( dysk podpierty na ata 100 a cd na ata 33 ) dzieki z gory za kazde nakierowanie na rozwiazanie tego g***. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 dma masz wlaczone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroniS Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 dma masz wlaczone?Jasne ze tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 dma masz wlaczone?Jasne ze tak :) na pewno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 dma masz wlaczone?Jasne ze tak :) na pewno? To niemusi być wina ani sprzętu ani dma... może czas żebyś odświerzył WINDE poprzez FORMAT ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No z tego co pamietam to tylko stare lgiki 52x mialy dma Sprawdz 1. czy napewno masz wlaczone dma dla cd i hdd 2. czy nie sa na tej samej tasmie 3. czy nie pomoga ci nowe 4in1 4. czy winamp ma ust priorytet realtime (to nie rozwiaze problemu ociezalosci;-) 5. przelec biosa czy aby na bank masz wszystko optymalnie &Prey! ;-) pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroniS Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No z tego co pamietam to tylko stare lgiki 52x mialy dma Sprawdz 1. czy napewno masz wlaczone dma dla cd i hdd 2. czy nie sa na tej samej tasmie 3. czy nie pomoga ci nowe 4in1 4. czy winamp ma ust priorytet realtime (to nie rozwiaze problemu ociezalosci;-) 5. przelec biosa czy aby na bank masz wszystko optymalnie &Prey! ;-) pozdro 8) ta odpowiedz bardzo mi przypadla do gustu... ale po 1 to jak w winxp mam wlaczyc dma ? do cd. szukalem tego i nigdzie nie znalazlem... a stan. jest wlaczone przeciez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 to niejest zwiazane ani z dma ani z windowsem ani z zadnym innym problemem hardware czy software problem jest tylko jedne LG 52x :evil: wiem bo mam ten shit jak mam cos z tego instalowac to mnie qrwica bierze :evil: tylko ze u mnie nie jest jeszcze tak tragicznie ale musze sie jak najszybciej pozbyc tego syfu pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 No z tego co pamietam to tylko stare lgiki 52x mialy dma Sprawdz 1. czy napewno masz wlaczone dma dla cd i hdd 2. czy nie sa na tej samej tasmie 3. czy nie pomoga ci nowe 4in1 4. czy winamp ma ust priorytet realtime (to nie rozwiaze problemu ociezalosci;-) 5. przelec biosa czy aby na bank masz wszystko optymalnie &Prey! ;-) pozdro 8) ta odpowiedz bardzo mi przypadla do gustu... ale po 1 to jak w winxp mam wlaczyc dma ? do cd. szukalem tego i nigdzie nie znalazlem... a stan. jest wlaczone przeciez Wlasnie nie bardzo "zawsze wl" mialem taki problem.. pierwsza pomoc.. wywal uzadzenie "kontroler.. " po resecie moze ruszy to pomoglo u mnie glupia sprawa a meczylem sie ze 3dni wez wlasciwosci kanalow kontrolera zobaczysz ;-) nie jestem pewnien ostatnia via jaka mialem byla na winme powodzenia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 u mnie cholera to wogole siakas dziwna sprawa z tym DMA na LGku jak je wlacze to przez kilka dni dziala a pozniej zmienia sie na PIO i jest juz tak az do reinstalki systemu :evil: pamietam jak mialem Kt400 to instalowalem specjalny pacz i zawsze DMA bylo wl niestety na nf2 nie ma takiego czegos :evil: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 A jaką masz karte dzwiękową zintegrowaną ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 A jaką masz karte dzwiękową zintegrowaną ???? mowisz do mnie??? jesli tak to owszem mam ALC-650 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 1.mam ten sam problem, tez LG52x tylko jedna rzecz: na starym kompie - Duren 700+jakas dziadowa luckystara + 256 SDRAM + Win Me(mialem wtedy tez tego samego LG, to bylo jakis 2 miechy temu) No wiec wtedy nie mialem zadnych problemow z instalacja, winamp (2.81)pieknie chodzil, chociaz czasami cie przycinal na setna sekundy a equalizer 5 fps (procesor...) ale muza byla spox. A teraz jakies przerywania caly czas mam :/ Musze wylaczac muze zeby nie dostac szalu 2. I jeszcze jedna rzecz z LG 52x: Gdy wloze jakakolwiek plyte CD do napedu i zacznie ja obracac to caly system mi staje (myszka nie dziala, nic) az do czasu gdy plyta sie nie rozpedzi i cdrom nie wczyta jej zawartosci. Potem znowu wszystko wraca do normy. Na starym kompie tego tez nie bylo.. moze to Win XP takie zjawiska robi? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 1.mam ten sam problem, tez LG52x tylko jedna rzecz: na starym kompie - Duren 700+jakas dziadowa luckystara + 256 SDRAM + Win Me(mialem wtedy tez tego samego LG, to bylo jakis 2 miechy temu) No wiec wtedy nie mialem zadnych problemow z instalacja, winamp (2.81)pieknie chodzil, chociaz czasami cie przycinal na setna sekundy a equalizer 5 fps (procesor...) ale muza byla spox. A teraz jakies przerywania caly czas mam :/ Musze wylaczac muze zeby nie dostac szalu 2. I jeszcze jedna rzecz z LG 52x: Gdy wloze jakakolwiek plyte CD do napedu i zacznie ja obracac to caly system mi staje (myszka nie dziala, nic) az do czasu gdy plyta sie nie rozpedzi i cdrom nie wczyta jej zawartosci. Potem znowu wszystko wraca do normy. Na starym kompie tego tez nie bylo.. moze to Win XP takie zjawiska robi? :D mam dokladnie to samo i tylko na windzie XP :? nie potrafie sie z tym za cholere uporac a troche to wqrzajace dlatego do odczytu plyt tak czy owak uzywam niezawodnego CD-RW liteona :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroniS Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no to panowie jak widzicie sami ..jest jeden wniosek LG =SHIT L-lamerskie G-g*** ! dzięki wszystkim za odpowiedzi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no to panowie jak widzicie sami ..jest jeden wniosek LG =SHIT L-lamerskie G-g*** ! dzięki wszystkim za odpowiedzi.... niestety masz racje :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 mam LG 52 i zadnego problemu niema.DMA ustawione i nigdy podczas kopiowania system mi się nie zamulił.Wszystko jest wpożądku.A powiem wam że miałem podobnie, ale włączenie DMA załątwiło sprawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no to panowie jak widzicie sami ..jest jeden wniosek LG =SHIT L-lamerskie G-g*** ! dzięki wszystkim za odpowiedzi.... niestety masz racje :evil: Co wy tam wiecie :roll: :D u mnie działa spoko lux :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 mam LG 52 i zadnego problemu niema.DMA ustawione i nigdy podczas kopiowania system mi się nie zamulił.Wszystko jest wpożądku.A powiem wam że miałem podobnie, ale włączenie DMA załątwiło sprawe nie mailem problemow jak mialem VIA KT133a i KT400 ale na nf2 niestety tak :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no to panowie jak widzicie sami ..jest jeden wniosek LG =SHIT L-lamerskie G-g*** ! dzięki wszystkim za odpowiedzi.... niestety masz racje :evil: Co wy tam wiecie :roll: :D u mnie działa spoko lux :) tos sie powinien cieszyc :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...