Skocz do zawartości
Gość -=uri=-

Problem z CDRW Samsung SW252B (52x 24x 52x).Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec problem jest nastepujacy!Posiadam wyzej wymieniana nagrywarke i nagrywa mi ona tylko z predkoscia 24x (maxymalnie)!Nie zaleznie od plyt ktorych uzywam!Poczawszy od Verbatimow,TDK a skonczywszy na Mintach i Sigmach zawsze maxymalna predkosc to 24x!Wczesniejsza nagrywarka ktora mialem (tez samsung 48x) tez mial ten sam problem i na dodatwk moj znajomy posiadajacy 48osemke Samsunga nagrywa plyty rowniez z predkoscia x24!Teraz uprzedze kilka odpowiedzi pomocy!

Nagrywarka pracowala i jako master i jako slave dalej bylo to samo!System WinXP SP1,instalowane byly najnowsze firmweary oraz programy do nagrywania plyt,wlaczony jest trub UDMA,tasmy sa nowe 80zylowe (tez sprawdzane).

Wszystkich ktorzy spotkali sie z tym problemem na takich nagrywarkach i wiedza cos na ten temat prosze o pomoc!Z gory dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisalem probowalem roznych programow ich najnowszych wersji (Nero,Clon,CDRwin) i jest to samo tylko 24x!A co do Via to mam Hyperionka 446vp6!I plyta chyba tez dobra jest!Nie mam z nia zadnych problemow czy to przy przegrywaniu plyt czy odczytywaniu!Jak mowie wszystko w sumie ok tylko ze 24x!No i znajomy na Microstrze (KT4 Ultra) i nagrywarce Samsunga 48x tez ma ten problem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze sprybuj bios zaktualizowac w nagrywarce.... albo nie :) oddaj nagrywarke na gwarancji :D i powiedz ze w tym programie powinno byc 48 bo tak pisze na pudelku a nie 24 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sie wkur.w.^.łem na tego Samsunga :x i zmieniłem na Lite-On'a!Działa Git:)Nie polecam Samsungow jako nagrywarek!Choc CD-Romy sa dosyc dobre i ciche!Dobranoc Panstwu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sie wkur.w.^.łem na tego Samsunga :x  i zmieniłem na Lite-On'a!Działa Git:)Nie polecam Samsungow jako nagrywarek!Choc CD-Romy sa dosyc dobre i ciche!Dobranoc Panstwu :D

cd-romy sa dosc dobre z naciskiem na slowo dosc. Szajsung to troche kepszy szajs niz LG

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sie wkur.w.^.łem na tego Samsunga :x  i zmieniłem na Lite-On'a!Działa Git:)Nie polecam Samsungow jako nagrywarek!Choc CD-Romy sa dosyc dobre i ciche!Dobranoc Panstwu :D

cd-romy sa dosc dobre z naciskiem na slowo dosc. Szajsung to troche kepszy szajs niz LGpozdrav

Lagier

chyba cie w gębe trzasne od<span style="color:red;">[ciach!]</span>l ty sie od LG kupa kumpli ma nagrywarki LG i jeszcze ani jedna nie padla , troszke gozej z cdkami bo na 6 cdromow lg 2 padły ale nic wiecej. pis end low

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cd-romy sa dosc dobre z naciskiem na slowo dosc. Szajsung to troche kepszy szajs niz LGpozdrav

Lagier

chyba cie w gębe trzasne od<span style="color:red;">[ciach!]</span>l ty sie od LG kupa kumpli ma nagrywarki LG i jeszcze ani jedna nie padla , troszke gozej z cdkami bo na 6 cdromow lg 2 padły ale nic wiecej. pis end low

OT: za takie cos nalezy ci sie banan :x

Poza tym nie wim czy zauwazyles ale mowilem o CD-ROMach a nie o cd-rw choc do nich tez zaufania nie mam wiec zastanow sie na drugi raz co piszesz a przede wszystkim w jaki sposob :!: to nie jest dzungla tylko forum :lol: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...