Stiopa84 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam Panowie Jakie sterowniki do GX2 takie aby system widział obie karty naraz bez konfliktów?? W tej chwili mam najnowsze stery nvidii i jednak z kart jest widziana z konfliktem jako 7900GTX czy to normalne. Proszę o jakieś info jaki wyniki powinna robić karta w 3dMarkach bo nie wiem czy mogę się sugerować. Wcześniej miałem 6800Ultra - 256ramu i robiła mi przeszło 14000 w 3dMadku 2003 teraz niby dużo lepszy sprzet i robi tylko 17000 czy to normalne co powinienem sprawdzić aby zaczęło dobrze działać Czekam na odpowiedź i pozdrawiam Stiopa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 7950GX2 to dwa chipy G70 , na E6700 karta robi ponad 30 k w 3Dmarku 03 . Przy twoim X2 powinno być przynajmniej 19-20 k pkt , przy założeniu że konflikt sterów wyłącza 1 rdzeń . Wyczyść dobrze system ze sterów ( deinstalacja z poziomu menażera urządzeń + czyszczenie driver cleanerem ) , potem zobacz jak się karta zachowuje na sterach z przed np. roku . Ew. spróbuj reinstalować system . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam Sytuacja wygląda tak że karta na tym jednym rdzeniu robi 17 w 3dMarku 03 i 4xxx w 3dMarku 06 trochę mało. System jest praktycznie świeżo postawiony ponieważ postawiłem go 2 tyg temu i jedyne co zainstalowałem to stery i Offica ale jeszcze na starej karcie czyli na GF 6800 Ultra. Postaram się sprawdzić jak będzie się zachowywać na tys starszych sterach i dam znać odinstaluje kartę z menadżera i odinstaluje stery tez z Your Uninstalerem i wyczyszczę rejestr wisereg clinerem i dopiero zainstaluje jakieś starsze stery zobaczę co to da z góry dzięki za odpowiedź i sugestie pozdrawiam Wojtas (Stiopa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam ponownie: Po parunastu próbach sytuacja wygląda tak samo nie ważne jakie są sterowniki czy to oryginaly Nvidi czy modowane, stare czy nowsze zawsze jest tak samo - 1dna karta normalnie wszystko super GF7950GX2 druga konflikt 7900GTX w GPU-Z pierwsza wygląda ok a druga już gorzej to znaczy pokazuje na niej 64mb nie pokazuje wersji biosu oraz producenta i tutaj moje pytanie: 1. Czy jest możliwe aby np Bios był uwalony albo czy dla tej karty ( do każdej z kolei) ma być wgrywany bios?? czy mają jeden wspólny. 2. Czy jest taka opcja że muszę zrobić pencil mod na moim mobo - DFI NF4 Ultra-D, ponieważ gdzieś czytałem że karta wymaga aby płyta była zgodna z SLI. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Wojtas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...