marszal84 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich znawców tematu ;) Od kilku tygodniu zastanawiam się nad wymianą monitora na nowy lcd. Obecnie używam już dość starego CRTka 17" 757DFX w rozdzielczości 1024x768 Obecnie ta wielkość czcionek i wszystkiego mi odpowiada, może być trochę mniejsza, ale bez przesady. Cena na nowy monitor do ok 700zł, jeśli jakiś monitor byłby wart wyższej ceny, zawsze trochę wiecej mogę wydać. Zastosowanie, praca, oraz gry, filmów zero, od tego jest tv ;) Problem w moim przypadku stanowi sprawa wielkości, 19" w panoramie będzie za małe, 20" w panoramie będzie mieć za małą czcionkę, ktoś w innym wątku napisał że wielkość czcionki na 20" panoramie w 1680x1050 będzie tak duża, jak na 17" w rozdziałce 1280x960, sprawdziłem, czcionka dla mnie nieco za mała. Opcją dla mnie jest więc 19" 5:4, lub 21" albo 22" w panoramie. bardziej byłbym za panoramą. Czy ktoś może mi powiedzieć orientacyjnie, jaką rozdzielczość mam sobie zapuścić na moim 17" CRTku, aby zobaczyć zbliżoną wielkość obrazu na 21" w rozdzielczości 1680x1050? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) W2284F- PF uważam że jest warty dołożenia kilkunastu złotych. Kontrast 30000:1, szybki czas reakcji 2 ms, Edytowane 16 Lutego 2009 przez Killers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 zaproponowany model LG podobnie jak W2261V-PF jest wart tego żeby zapłacić więcej, jednak jeżeli Chciałbyś cos w okolicach to powinieneś być zadowolony z W2252TQ-PF (lub V-PF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszal84 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Właśnie zastanawiam się pomiędzy W2261V-PF a W2284F- PF One przynajmniej jakoś wyglądają, bo W2252TQ-PF wygląda moim zdaniem okropnie. Dla upewnienia spytam, czy mają one matowe matryce, czy błyszczące? PS. Czy dobrze widzę, W2284F ma zewnętrzny zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszal84 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 No i coś już mam wstępnie wybrane. W2284f, lub L227WTP-pf I tu pojawia się pytanie, który lepszy? czy 2284 posiada również taki gradient (przy wyświetlaniu jednolitego koloru na acły ekranie, jest od róry ciemniej, jaśniej), czy wygląda to lepiej niż na L227? Czy kupię coś od Samsunga, pokroju tego W2284? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Parametry mają bardzo zbliżone, tak więc wybór powinien być zdeterminowany wyglądem. A co do matryc to monitory LG z błyszczącą matrycą mają w swojej nazwie literę G. Samsun raczej nie oferuje monitorów z tak dobrą matrycą, więc powinieneś wybierać z pośród tych LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Ja z tych o które pytasz proponuję L227WT, nie wiem czy ten drugi też ma WCG a raczej nie ma. Co do gradientu to niestety ale na TN przy tym rozmiarze matrycy jest nieuniknione, pocieszę Cię że widoczne to jest gdy wpatrujesz się w jednolitą barwę na całym ekranie a sądzę że masz ciekawsze rzeczy do robienia na komputerze niż to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...