Gość zajcev99 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Myślę że zrozumiecie. Model Laptopa: HP Pavilion DV6500. Zaczynamy! Zacząłem instalować z dysku XPka choroba zapomniałem że nie da rady instaluje uruchamia się ponownie komp coś się ładuje w instalatorze i czarny obraz po czym Blue Screen cośtam cośtam CHKDSK /F . Próbowałem odpalić płytkę poprzez boot pierw CD/DVD następnie DYSK, nie pomaga płytka niby nie reaguje. Próbowałem znaleźć takie coś jak AHCI, nie znalazłem w biosie. Próbowałem jeszcze usunąć instalke i pliki które się instalowały podczas tej instalacji, usunąłem i spróbowałem ponownie, Blue Screen. Nie wiem już co po prostu robić. Edytowane 20 Lutego 2009 przez zajcev99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Komp nie podkrecony pamieci sprawdzone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zajcev99 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Wszystko jest dobre, do tego to laptop :P Pomoże ktoś? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 AHCI jak masz ustawione ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Podaj dokładny model lapka. Całkiem możliwe, że masz ustawione AHCI w biosie dla dysku i go instalator nie widzi. Więcej na temat tutaj: http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...ty-t269809.html Zobacz czy masz w BIOSie możliwość zmiany z AHCI na IDE. Jeśli tak to zmień, wtedy nie będziesz musiał używać nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zajcev99 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 HP Pavilion DV6500, słuchajcie odkryłem że instalka znalazła się na dysku i odpalona była i instalowana (eh gnojarski brat) noi czytam i z dysku dlatego wywala tam blue screena a gdy próbuję z dysku usunąć to pliki są niestety używane :( EDIT Udało się usunąć, co dalej? :P Dj_AnT , gdzie to jest dokładniej w biosie? POST NR#1 EDYTOWANY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Ja mam w internal device configuration. ps. chodzilo o 2 post ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zajcev99 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A Jakiego masz laptopa? :/ Nawet takiego czegoś nie mam z tego co zauważyłem, złomiarski laptop. Od początku mówiłem żeby nie kupywali.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Próbowałem znaleźć takie coś jak AHCI, nie znalazłem w biosie. Dj_AnT , gdzie to jest dokładniej w biosie?W HP'kach z reguły nie ma tej opcji dostępnej. Pozostaje nLite. Na wszelki wypadek podaje też link do sterowników: http://peb.pl/windows/236154-hp-pavilion-s...raz-dv6500.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zajcev99 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Niech to szlak trafi a już nagrałem na płytę.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Tylko zostaje w tym wypadku, Winlite i stworzenie instalki z zintegrowanymi sterownikami do sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...