Skocz do zawartości
Gość zajcev99

Windows Xp Sp3 - Problem Z Instalacją!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zajcev99

Myślę że zrozumiecie.

Model Laptopa: HP Pavilion DV6500.

Zaczynamy!

Zacząłem instalować z dysku XPka choroba zapomniałem że nie da rady instaluje uruchamia się ponownie komp coś się ładuje w instalatorze i czarny obraz po czym Blue Screen cośtam cośtam CHKDSK /F .

Próbowałem odpalić płytkę poprzez boot pierw CD/DVD następnie DYSK, nie pomaga płytka niby nie reaguje.

Próbowałem znaleźć takie coś jak AHCI, nie znalazłem w biosie.

Próbowałem jeszcze usunąć instalke i pliki które się instalowały podczas tej instalacji, usunąłem i spróbowałem ponownie, Blue Screen.

Nie wiem już co po prostu robić.

Edytowane przez zajcev99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj dokładny model lapka. Całkiem możliwe, że masz ustawione AHCI w biosie dla dysku i go instalator nie widzi. Więcej na temat tutaj: http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...ty-t269809.html Zobacz czy masz w BIOSie możliwość zmiany z AHCI na IDE. Jeśli tak to zmień, wtedy nie będziesz musiał używać nLite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zajcev99

HP Pavilion DV6500, słuchajcie odkryłem że instalka znalazła się na dysku i odpalona była i instalowana (eh gnojarski brat) noi czytam i z dysku dlatego wywala tam blue screena a gdy próbuję z dysku usunąć to pliki są niestety używane :(

EDIT

Udało się usunąć, co dalej? :P

Dj_AnT , gdzie to jest dokładniej w biosie?

POST NR#1 EDYTOWANY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zajcev99

A Jakiego masz laptopa? :/

Nawet takiego czegoś nie mam z tego co zauważyłem, złomiarski laptop. Od początku mówiłem żeby nie kupywali....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem znaleźć takie coś jak AHCI, nie znalazłem w biosie.

Dj_AnT , gdzie to jest dokładniej w biosie?

W HP'kach z reguły nie ma tej opcji dostępnej. Pozostaje nLite. Na wszelki wypadek podaje też link do sterowników: http://peb.pl/windows/236154-hp-pavilion-s...raz-dv6500.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi