Skocz do zawartości
bbc20000

NV SOUNDSTORM czy jes naprawde tak dobra jak o niej pisza?

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekaw czy naprawde NV SOUNDSTORM jes tak dobra jak pisza. Nie chce mi sie wierzyc ze zintegrowany dzwiek jest lepszy od SB AUDIGY! lub HERCULES FORTISSIMO a tak niby pisza o tym ukladzie. Ja jednej ze stron to porownywali SS do AUDIGY2 ktora wydawala mi sie od poczatku paranoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SS jest w porzadku... na pewno lepszy niz SB Live 5.1. Czy lepszy niz Audigy - nie wiem, nie mialem :) . Fajna cecha jest enkodowanie dzwieku stereo do DD5.1 - jesli posiadasz wzmacniacz z dekoderem DD to bedziesz slyszal dzwiek we wszystkich glosnikach a nie tylko w dwoch. Poza tym same przetworniki sa dosc dobrej jakosci (wlasnie podobno lepsze niz Audigowe), a i efektom 3D nie mozna nic zarzucic... Dla mnie bomba :D

A i jeszcze jedno - dekodowanie dzwieku AC3 do 5.1 odbywa sie troche inaczej niz w Soundblasterach, przynajmniej nie ma ustawiania dekodowania AC3 w sterach (np. w PowerDVD ustawienie SPDIF nic nie daje). Rozwiazane jest to pewnie przy pomocy Direct3DSound i rozkladanie na 6 glosnikow (w Soundblasterze mozna ustawic na 4 glosniki i SPDIF i tez zdekoduje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przesiadłem się z Live 5.1 na SS i jestem zadowolony większa dynamika dżwięku słyszalna (przynajmniej na moje ucho a słucham dużo muzyki) . Całość podpięta przez SPDIF (Toslink) do wzmacniacza kina domowego Pionierka + 5 kolumn dużych (nie takie małe jak do kina domowego) idzie świetnie . Jak na ten moment jedyną wadą jest to żę coś ze sterami jest pod Win9x (wystarczy wyłaczyć akcelerację dzwięku w windzie i jest oki) a pod winxp śmiga super , nowe stery mają być na czasie także pewnie to naprawią . Jest też test na Tom's Hardware odnośnie kart muzycznych SS wygrywa tam również w grach (większa ilość fp) mniej obciąża procka . Najlepiej jak pójdziesz do kogoś kto ma SS i posłuchasz osobiście .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie SS ma za cichy BASS

jezeli masz tube basowa odpowiednia i odtwarzasz z plytki audio dobra muze to bas jest jak najbardziej dobry ;)

Mam creativa 5100 zadna rewelka. ale jak zalacze swojego zoltrixa nightingale 6pro to bass jest duzo glosniej niz na SS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam creativa 5100 zadna rewelka. ale jak zalacze swojego zoltrixa nightingale 6pro to bass jest duzo glosniej niz na SS

A zmieniales ustawienia "przekierowania basu"? Moze podstawowe 50 Hz nie wystarczy? Ja ustawilem na 150 Hz (glosniki Inspire 5500, polaczenie via SPDIF coaxial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...