Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Witam. W poszukiwaniu świętego spokoju zainstalowałem sobie CPUidle. W trybie C2 (advanced cooling) zbija mi temperaturę z 35 do 27*C na moim palominko z konfiga 8O 8O 8O Oprócz tego, na skutek optymalizacji pracy chipsetu ogromnie spada pobór mocy- wychodzi, że mój Soltek jest cholernie prądożerny, bo po włączeniu CPU idle mam 5V=4.98, a normalnie pokazuje 4.85V. Efektem tego jest to, że cholernie głośny wentyl w moim FSP-300BT hamuje do 5V i wcale go nie słychać... Problem jednak jest taki, że przy pracującym w trybie C2 CPUidle dzwięk każdy inny niż CD-audio puszczony analogowo jest zakłucony- totalnie chaotyczne dzwięki, jak sygnał cyfrowy który stracił synchronizację. Opcja "FiX Audio" naturanie nie pomaga :x Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Buylo pare razy Ale do rzeczy. Spedzilem caly dzien na probach usuniecia pisku przy wlaczonym "chlodzeniu programowym" (u mnie to byl WPCREDIT) i nic Zmienialem nawet biosa, przemieszczalem karte dzwiekowa do innego slota, zmienialem ustawienia IRQ i nic. Zapomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 umnie z dzwiekiem ok, ale o ogladaniu tv przez tuner nie mam mowy, ciagle jakies paski skoki, falowania obrazu, :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Marcin_GPS, możesz rzucić linki do postów, gdzie o tym było? Bo szukałem i nie znalazłem :( Na pewno o CPUidle to było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 nie o CPUIdle, ale ogolnie o programowym chlodzeniu. Przeciez nie ma znaczenia jakiego progsa uzywasz do chlodzenia proca i tak dzwiek bedzie trzeszczal!!! Oczywiscie przy ustawieniu athlon force cooling, czy cos w tym stylu. Bez tego nie oplaca sie stosowac tego typu programow - znikoma skutecznosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Dokładnie, tylko C2 daje takiego dopała... Szkoda, myślałem, że pooglądam filmy w ciszy :( Będę musiał jakiegoś moda zasilacza wykombinować THX 4 ALL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...