Kolos Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Witam, Mam pewien problem a mianowicie wcześniej było wszystko ok ale po wymianie karty z GF 8600Gt na Radeona 4850 mam dziwne wskazania napięć --> Komp taki jak w podpisie, więc ta zasiłka powinna dawać rade a tak chyba nie jest :/ EDIT: Dodam tylko tyle, że komputer się wyłącza po 10-15 min. grania i nie wiem czy to jest wina wadliwej karty grafiki ( w modelu 4850 jest dużo problemów ) czy może zasiłka wysiada :/. Edytowane 24 Lutego 2009 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Ale napięć nie mierzy się programami. Może się grafa przegrzewa. Sprawdź temperaturę. Edytowane 24 Lutego 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Ale napięć nie mierzy się programami. Może się grafa przegrzewa. Sprawdź temperaturę.Wiem, dokładnie że miernik lepszy ale nie mam na tą chwilę żadnego pod ręką, w biosie napięcia są OK. A grafikę mam na obecną chwilę nie podkręconą żeby wyeliminować przegrzewanie się gpu. EDIT Sprawdziłem napięcia miernikiem i są wzorowe, przy pełnym obciążeniu proca i grafy ( orthos + 3dmark06 ) napięcia na lini 12v wahały się na poziomie 11.97-11.98 czyli dobre a na 5v miałem spadek na 4.99v więc wszystko jest ok Edytowane 24 Lutego 2009 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...