Amfidiusz Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam ponownie :) Podczas szybkiej rozgrywki internetowej i braku mojej uwagi, zalałem piwem swojego laptopa| W wyniku tego incydentu przestał mi działać jeden z klawiszy (pozwalający na wpisanie kropki)| Właściwie nie tyle przestał działać, co pozyskał symptomy klawisza na stałe wciśniętego - tzn po uruchomieniu Windowsa i otworzeniu np Notatnika widzę ciąg zapełniających się kropek, ale po wciśnięciu jakiegokolwiek innego klawisza nie mogę wywołać kropki ponownie| W związku z tym mam dwa pytanka: Czy po podłączeniu zewnętrznej klawiatury USB wciśnięty klawisz kropki na laptopie będzie blokował mi możliwość używania kropki na klawiaturze zewnętrznej? Jeśli tak, to czy można jakoś (software'owo) wyłączyć wbudowaną klawiaturę w notebooku? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Ja proponuje wyczyścić tego lapka jak ma dłużej pociągnąć a nie kombinować. Niewiadome czy się coś nie uszkodzi/ło, jak by go tak zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Czyszczenie wiąże się z rozkręceniem, a do tego nie mam tutaj (w akademiku) narzędzi| Mogę oddać do serwisu, ale tam już grube pieniądze ze mnie zedrą,,, A gdybym się zdecydował na rozkręcenie,,, Ostatnio gdy to zrobiłem, w ręku mi została cała płytka z klawiaturą| W jaki sposób powinienem ją wyczyścić, żeby ewentualnie pozbyć się problemu? Edytowane 25 Lutego 2009 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Kąpiel w alkoholu izopropylowym klawiatury i płyty głównej, podobno pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Teraz k.ropki pojawiają się w losowych miejscach| Prosz.ę, powied.................z...................cie w jaki sposób powieni.en.em wycz.yścić k.lawiaturę, żeby poz.być się problemu? ED>IT: D>zi.ęk.i Sobota! Spróbuję z.araz..... wybrać się do. miasta i z.ak.upić ten .płyn.............. Edytowane 25 Lutego 2009 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Prz.eczy.ściłem detergen.tem, prz.eczy.ściłem spirytusem, a problem na.dal występuje| Poz.ostajemi wymian.a k.lawiatury czy. może da się z tym coś z.robić? :( Jutro będę miał k.lawiaturę na. USB, to z.obacz.ę cz.y to mi ni.e powz.oli prowiz.iryczni.e omin.ąć problemu| Btw, wymian.a wewn.ętrz.n.ej k.lawiatury w tym wypadk.u pomoże? Cz.y może ucierpiała też. płyta główn.a? ------------------- Zostawiłem kroplę detergentu naklawiaturze i na razie wszystko śmiga jaknależy:) No,może oprócz spacji:P A oto dowód: . :D Edytowane 25 Lutego 2009 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...