Skocz do zawartości
Amfidiusz

Zalana Klawiatura = Nowe Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie :)

Podczas szybkiej rozgrywki internetowej i braku mojej uwagi, zalałem piwem swojego laptopa| W wyniku tego incydentu przestał mi działać jeden z klawiszy (pozwalający na wpisanie kropki)| Właściwie nie tyle przestał działać, co pozyskał symptomy klawisza na stałe wciśniętego - tzn po uruchomieniu Windowsa i otworzeniu np Notatnika widzę ciąg zapełniających się kropek, ale po wciśnięciu jakiegokolwiek innego klawisza nie mogę wywołać kropki ponownie| W związku z tym mam dwa pytanka: Czy po podłączeniu zewnętrznej klawiatury USB wciśnięty klawisz kropki na laptopie będzie blokował mi możliwość używania kropki na klawiaturze zewnętrznej? Jeśli tak, to czy można jakoś (software'owo) wyłączyć wbudowaną klawiaturę w notebooku?

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyszczenie wiąże się z rozkręceniem, a do tego nie mam tutaj (w akademiku) narzędzi| Mogę oddać do serwisu, ale tam już grube pieniądze ze mnie zedrą,,,

A gdybym się zdecydował na rozkręcenie,,, Ostatnio gdy to zrobiłem, w ręku mi została cała płytka z klawiaturą| W jaki sposób powinienem ją wyczyścić, żeby ewentualnie pozbyć się problemu?

Edytowane przez Amfidiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz k.ropki pojawiają się w losowych miejscach| Prosz.ę, powied.................z...................cie w jaki sposób powieni.en.em wycz.yścić k.lawiaturę, żeby poz.być się problemu?

ED>IT:

D>zi.ęk.i Sobota! Spróbuję z.araz..... wybrać się do. miasta i z.ak.upić ten .płyn..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prz.eczy.ściłem detergen.tem, prz.eczy.ściłem spirytusem, a problem na.dal występuje| Poz.ostajemi wymian.a k.lawiatury czy. może da się z tym coś z.robić? :(

Jutro będę miał k.lawiaturę na. USB, to z.obacz.ę cz.y to mi ni.e powz.oli prowiz.iryczni.e omin.ąć problemu| Btw, wymian.a wewn.ętrz.n.ej k.lawiatury w tym wypadk.u pomoże? Cz.y może ucierpiała też. płyta główn.a?

-------------------

Zostawiłem kroplę detergentu naklawiaturze i na razie wszystko śmiga jaknależy:) No,może oprócz spacji:P

A oto dowód: . :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi