Toomek Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Stałem się dzisiaj szczęśliwym (hmm? no właśnie...) posiadaczem drukarki Canon Pixma ip4600 ! Przejdę od razu do konkretu bo problem jest jeden. Drukuję dokument > OK, udało się - szybko i ładnie > PROBLEM: nie zamyka się okienko statusu drukarki, w którym cały czas widoczna jest informacja, że dokument jest w trakcie wydruku (mimo, że w rzeczywistości mam go od dawna w ręku) > Anulować dokumentu się nie da (tzn. nie się nie dzieje kiedy chce to zrobić, wszędzie ma status "Drukowanie w toku") > W konsekwencji nie mogę potem wydrukować niczego innego (pomaga tylko restart kompa i plujki) ponieważ w kolejce cały czas stoi, teoretycznie nie "skończony", pierwszy plik. Oto i cała sytuacja. Sterowniki przeinstalowywałem, zmieniałem nawet port i kabel USB, usunąłem wszystko co się dało po poprzedniej drukarce (ip2000) i NIC. Po podłączeniu drukarki do notebooka wszystko śmiga jak należy, problem najprawdopodobniej w PC. Porównywałem usługi systemowe na obu kompach - praktycznie bez zmian. Domyślam się, iż nie jest to łatwa sprawa ale jeżeli komuś przychodzi coś na myśl to miło byłoby gdyby się podzielił :cool: Format to dla mnie ostateczna ostateczność (masa czasu). Pozdrawiam, Tomek Edytowane 24 Lutego 2009 przez Toomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 pewnie zostalo cos po poprzedniej drukarce.. ja bym sie nie zastanawial tylko formatowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomek Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 I tak też najprawdopodobniej się stanie. Niestety nie widzę innego pomysłu (nie tylko ja: ) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...