akslow Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 jak je rozroznic. Poniewaz w piatek dostalem od pani miss_anna zasilacz i na naklejce z serwisu pisze (niemieckiego) FSP250 a kupilem FSP300 (na naklejce zasilacza rowniez pisze ze 300 ale naklejka nie wyglada na naklejona orginalnie. Z tego co wiem to naplytce pisze "FSP *** 60 GT" tak wiec plytka jest uniwersalna. Czy sa jakies elementy dzieki ktorym mozna te zasilacze rozroznic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Wydaje mi sie ze ta nalepka ktora jest naklejona po boku to jest najwazniejsza a czy byla zedjmowana to juz chyba mozna bez problemu dojsc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 jednak pani anna sprzedaje 250 W a nie 300 . Znalazlem na stronie Fsp schematy na ktorych jest ze 250 ma 5 wyjsc na 5,25 a 300 W ma 6 wyjsc, podobno tylko tak mozna stwierdzic roznice. Ja mam ten z piecioma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 wrocilem na forum - z nowym prockiem :) a teraz do rzeczy mozesz porownac moc z naklejki z konkretnych napiec z elementami w srodku. jesli masz na naklejce np dla 12v 15a a element na wyjsciu tego napiecia ma np 13a to juz wiadomo ze pani miss_ania jest oszustka ;) czasem moc mozna odczytac z plytki pcb przy bezpieczniku (mam pod reka 2 fortrony ale rozkrece je pozniej zeby spr czy u mnie podali jaka to jest wartosc). jesli tego nie ma u ciebie to sprobuj ocenic moc na podstawie bezpiecznika: dla 5A - 180-250W 6,3A - 250-300W 7A - 300-350W byc moze masz 5a to wtedy nie ma problemu i wiadomo ze to <=250w kupiles fsp300-gtp? bo dla modelu fsp250-gtp wartosci a przy: 3.3v - 20a 5v - 27a 12v - 13a -12v - 0,8a -5v - 0,3a vsb - 2a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Kupilem jako FSP300 GTP. A do srodka narazie nie zagladam bo jest niemiecka plomba. Moze pozniej nie odda kasy. Powiedziala ze jak chce to moge jej podac numer konta to odda kase. A potem zebym wyslal jej zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Kupilem jako FSP300 GTP. A do srodka narazie nie zagladam bo jest niemiecka plomba. Moze pozniej nie odda kasy. Powiedziala ze jak chce to moge jej podac numer konta to odda kase. A potem zebym wyslal jej zasilacz. swego czasu zapodalem w watku o fortronach historie o tych przyzachodnich oszustach... handlowali wlasnie monitorkami i zasilkami fortrona - szkoda tylko ze albo nie wysylali towaru albo wysylali inny niz na aukcji. taki przypadek byl z asicom a potem po kretych drogach dowiedzialem sie ze pani miss_ania zna pana ktory podaje sie za asicom... coz pewnie jedna rodzina i maja we krwi takie kanty (jesli faktycznie cie oszukala). jedna mala sugestia - nie wysylaj zasilacza za zaliczeniem - ja tak zrobilem i po miesiacu do mnie wrocil jako nie odebrany. podobno wieeeeeele paczek wrocilo do asicom i zadnej nie odebral (w/g pan z poczty). policja oczywiscie dziala i mysle ze dostanie facet za swoje. tak btw to on tez sam zaproponowal zwrot... wiec jesli zdecydujesz sie oddac zasilacz to najpierw pieniazki a potem wysylka... jesli duzo cie nie kosztowal i nie masz jakiegos super hiper prado zernego kompa to ja bym zostawil ten zasilacz. nawet taka 250 fsp sobie spokojnie da rade lepiej niz niefirmowa 300... i ta cisza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Trza bylo u Haszyda kupowac troszke drozej ale wlasnie wczoraj dojechal FSP300-60GTP nawet nie byl serwisowany (jest oryginalna plomba Fortrona) - napiecia skala i cisza (zasilka wazy prawie 3 kilo 8O) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...