AragornPL Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam! Problem jest dokładnie taki, jak w temacie. W Windowsie XP z SP3 nie można utworzyć połączenia dial-up. Przy próbie utworzenia takiego połączenia pierwsze dwie opcje ("Połącz używając modemu telefonicznego" oraz "Połącz używając połączenia szerokopasmowego...") są "na szaro", czyli niedostępne. Nie jest to spowodowane brakiem modemu (próbowane z paroma różnymi modemami) czy jakimiś wyłączonymi usługami. Utworzenia połączenia nie można także wymusić programowo - ani programem Mobile Connect (wynalazek Ery, wraz z modemem Huawei E220), ani IVT BlueSoleil. Przed reinstallem nie było żadnych problemów - komputerek spokojnie sobie hasał ze wspomnianym Huawei i Mobile Connectem, który sam sobie utworzył połączenie. Z kolei po - klops (czyli niemożność utworzenia połączenia). Dlaczego? Ustawienia systemu, zainstalowane programy, aktualizacje i konfiguracja, to wszystko jest takie jak na poprzednim systemie. Im więcej się umie, tym cięższe problemy się spotyka. Długo się bawię w te klocki, ale z czymś takim mierzę się po raz pierwszy. Jeżeli ktoś ma przypuszczenia nt. możliwego rozwiązania problemu, to miło by było, jakby się nimi podzielił - będę wdzięczny. Dziękuje i pozdrawiam. (Post zakręcony, dziwny i chyba trochę niezrozumiały, ale mogę spróbować się usprawiedliwiać tym, że spałem 4h, jestem okropnie zamulony, zajęty, a na dodatek spać mi się chcę. Jednocześnie dziękuję za wyrozumiałość.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Mialem kiedyś podobne objawy ale u mnie była wyłączona usługa "telefonia", piszesz jednak, że to nie kwestia usług. Windows nie jest instalowany z płyty robionej nlite przez kogoś? Może instalka za bardzo okrojona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Windows nie jest instalowany z płyty robionej nlite przez kogoś? Może instalka za bardzo okrojona.System to pełnowymiarowy XP SP2 z dogranym (po instalacji systemu) SP3 z Windows Update. Edit: @Celin - kwestią problemu były sterowniki modemu? Testowałem już z paroma różnymi modemami i efekt jest nadal taki sam... Edytowane 26 Lutego 2009 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 miałem trochę inny problem ale tez nie moglem ustawic polaczenie, ale z kablowka. kwestia problemu byly sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...