Sobota Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Mam zamiar kupić ten cooler co w temacie, miał by on chłodzić mocno kręconego E4300 na Abit IP35 Pro. Z tego ci wiem Pentagram tam wejdzie, jaki wentyl polecacie do tego radiatora. Kupować będę w Komputroniku, jaki wentyl 12cm z oferty tego sklepu do ok. 20zł polecacie. Czy jest sens zmieniać wentyl dostarczany z tym pentagramem czy dodać drugi puszczony na 5V? Jak nie tak to jakie rozwiązanie polecacie. Edytowane 26 Lutego 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Jest sens, bo przy maksymalnych obrotach chodzi jak suszarka. Można go skręcić do 1400 - wtedy jest praktycznie niesłyszalny. Ja mam zamiar wymienić wszystkie 12 cm w obudowie na Fandery lub coś podobnego, bo po dzisiejszym "fanswapie" w zasilaczu okazało się że to jednak suszara. Wszystko zależy od tego co masz w kompie. Ja mam pasywną kartę grafiki, więc każdy hałas słyszę bardzo wyraźnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Jasne ze jest sens! Ale nie za 20zł...za tyle na pewno nie dostaniesz czegos cichszego. kakadu a powiedz mi jaki wentylator 12cm na 2100rpm jest cichy? ŻADEN :) wiec imho jedynie minimalne obroty i przeplyw przy nich jest najwazniejszy. Edytowane 22 Marca 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Ja doskonale o tym wiem ;) Mi tu bardziej chodzi o zakres 1600 niż 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Po takim czasie temat jest praktycznie nie aktualny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Wielkie sory za archeologie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Tylko dodam, że jednak Wentylator z Karakorum nawet na 1400 obr. nie jest cichy, nie wiem jak można to za ciche uznać;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...