Skocz do zawartości
Sobota

Pentagram Karakorum + Wentyl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić ten cooler co w temacie, miał by on chłodzić mocno kręconego E4300 na Abit IP35 Pro.

Z tego ci wiem Pentagram tam wejdzie, jaki wentyl polecacie do tego radiatora. Kupować będę w Komputroniku, jaki wentyl 12cm z oferty tego sklepu do ok. 20zł polecacie. Czy jest sens zmieniać wentyl dostarczany z tym pentagramem czy dodać drugi puszczony na 5V? Jak nie tak to jakie rozwiązanie polecacie.

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sens, bo przy maksymalnych obrotach chodzi jak suszarka. Można go skręcić do 1400 - wtedy jest praktycznie niesłyszalny. Ja mam zamiar wymienić wszystkie 12 cm w obudowie na Fandery lub coś podobnego, bo po dzisiejszym "fanswapie" w zasilaczu okazało się że to jednak suszara. Wszystko zależy od tego co masz w kompie. Ja mam pasywną kartę grafiki, więc każdy hałas słyszę bardzo wyraźnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze jest sens! Ale nie za 20zł...za tyle na pewno nie dostaniesz czegos cichszego.

kakadu a powiedz mi jaki wentylator 12cm na 2100rpm jest cichy? ŻADEN :) wiec imho jedynie minimalne obroty i przeplyw przy nich jest najwazniejszy.

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi