Vizor Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam. Mam problem ze zintegrowana dźwiękówka na płycie Asrock Alivedual-esata2. Dźwiękówka to Cmedia6501. Czytałem już, że na integrach może czasem występować trzeszczenie ale u mnie wygląda to tak ze po przestawieniu ustawienia głośników w sterowniku (powiedzmy 2->4) wszystko ustępuje i działa bez problemów... przez jakies 20 minut. Nie pamiętam dokładnie kiedy to się zaczęło, ale prawdopodobnie po zmianie grafy (gf 4ti na agp -> radeon 4850 na pcie - mobo ma pcie i agp ). Niedawno w kompie przez jakiś czas miałem z powrotem gf'a i żadnych trzasków nie uświadczyłem, po powrocie na pcie trzaski powróciły.. Czytałem gdzieś, że może to być powodowane przez zakłócenia elektromagnetyczne, ale odpalenie Spread Spectrum w biosie nic nie dało. Komp jest po OC - Athlon x2 2200@2750 Mhz, Htt 250 - płyta więcej nie wyciągnie. Temp proca dobra, jedynie wadą płyty są nieco grzejące się mostki, jeśli to może powodować problem. Sterowniki próbowałem z płyty i z neta ze 2 wersje, na każdej trzaski występują. Jakby ktoś wiedział co z tym można zrobić to z góry dzięki za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Nikt nie pomoze? :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Może skoki napięcia to powodują? Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) Pentagram CAV 500, ale to raczej nie to, bo z karta na agp chodziło dobrze a zasilacz był ten sam. Poza tym sprawdzałem miernikiem napięcia kiedyś i były w normie. Edytowane 7 Marca 2009 przez Orelord Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...