Feluke Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Od pewnego czasu poluje na karte no i mam straszny dylemat. Czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ja na jakims BT8** czy na Philips'ie. Ten drugi ma MPEG wiec zgrywanie to pestka ale jakos slyszalem zle opinie na temat tego chipsetu. Czy wlasciciele mogli by sie wypowiedziec na temat tych 2 chipsetow. Jak jest z obrazem, decodowaniem C+, itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Czy nikogo na forum niema z tunerem??? Wiem ze sa swieta ale w swieta tez mozna posiedziec przy kompie. No chyba za mlodszy brat zrobil sobie z WC smingus dyngus ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Powiem tak - do zgrywania z video lub tv to żaden tuner TV się nie nadaje, chyba że ma to być totalna amatorszczyzna i nie przeszkadzają Ci zakłócenia w zgranym materiale. Tu żaden sprzętowy dopalacz MPEG nie pomoże, poprostu nie ma rzeczy tanich i dobrych :!: Właśnie z tego powodu zdecydowanie nie zmienię swojej wysłużonej karty DC20 na żaden dziadowski tuner TV czy jakieś vivo... A dekodowanie analogowego c+ wogóle mnie nie interesuje, ale z tego co wiem to na philipsach to nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ja mam Pro linka i mi to wystarcza zeby sobie tv poogladac jak nie potrzebujesz idealnego, cyfrowego obrazu przy zgrywaniu to spokojnie ci wystarczy BT8... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Miałem PixelView HDTV na Philipsie oraz też PixelView na BT878. Bierz kolego byleco tylko na 878, Philips to kaszanka poparta szumem marketingowym, stery zmieniały się co tydzień i za każdym razem było gorzej, brak dekodowania C+, brak możliwości zgrywania w pełnym PAL-u! Powyższe mogło się już zmienić, chociaż niesądzę- ja sprzedałem swojego HDTV z pół roku temu! BT878 to:niższa cena, zrzut z analoga w pełnym PAL-u, dekodowanie C+! Obraz z TV zarówno na jednej jaki i drugiej karcie był dla mnie nie do przyjęcia! Jeżeli chcesz tylko oglądać TV to zainwestuj w stacjonarny TV! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Tez jestem bardziej przychylny do BT bo jest wlasnie dekodowanie C+ a zgrywanie to i tak mozna bo mam dosc dobry sprzet. Co do inwestycji w TV to 2 rzeczy go wykluczaja: 1. Cena 2. Brak miejsca na niego. Dzieki za propozycje ale poczekam jeszcze troche na innych uzytkownikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 hmm ja mam stare flyvideo 98 (bt878) ostatnio mialem mozliwosc zamiany na prolinka pro stereo nicam (bt 878) i powiem ze wole fly video :) prolink oferowal lepsza jakoosc obrazu ale 1 byl strasznei zmulony tzn dlugo trwala przerwa podczas zmiany kanalu 2 dawal potworne szumy na moja karte dzwiekowo nawet jak nie byl wlaczony 3 nie wykrwal sam czy sygnal jest mono czy stereo i na dodatek jedyny kanal ktor mi dobrze dzialal w stereo (na 50 kilka) to tvp1 i to czasami Wyciagnalem wiec proliinka i wsadzilem flyvideo98 na jego miejsce ktore odpalilo sie na jego sterach i dzieki temu mam lepszy obraz w borgu ktory dorownuje temu z prolinka ;) jedyny minus to taki ze oryginalny soft nie dzIala A co do zgrywania to borg tv dla mnie jest najlepszy do tego celu zapamietuje ustawienia i nie gubi klatek nawet w mega rozdzialkach podczas kompresji w locie do divx i umozliwia kompresje dzwieku w loocie do mp3 Wiec jak dla ,mie narazie nie oplaca sie brac niczego na nowych chipsetach bo pod stara platforme jest masa softu a pod nowa jeszce nie, nowa jest niesprawdzona i sprawia problemy :) Mi canal plus dekoduje sie idealnie ale co z tego skoro i tak tam nic ciekawego nie ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 igi-masz <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa antene ;] just poprostu...... mi ppomogla zmiana kabla od kablowki na nowszy, grubszy i wogole lepszy ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 No dobra a wiec juz zdecydowalem. Biore cos na BT878. Oczywiscie brak kaski zmusza mnie do czegos uzywanego no i tutaj kolejne pytanie. Co byscie polecili. Mach-TV, Aver Media czy Pixel View?? Pixel view ma prawie zawsze pelne wypozazenie i jest dosc niedrogi wiec sklaniam sie w jego strone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ja polecam avera. Od kilku lat posiadam tvphone 98 i jestem z niego zadowlony. Zgrywam prawie w pełnym palu(za słaby proc) w divixie 5.04 i jest cacy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 No dobra a wiec juz zdecydowalem. Biore cos na BT878. Oczywiscie brak kaski zmusza mnie do czegos uzywanego no i tutaj kolejne pytanie. Co byscie polecili. Mach-TV, Aver Media czy Pixel View?? Pixel view ma prawie zawsze pelne wypozazenie i jest dosc niedrogi wiec sklaniam sie w jego strone. Bierz coś najtańszego, w pracy używam Avera i PixelView na BT878a (do monitoringu- podłączone kamerki) i szczerze mówiąc nie widzę różnicy w jakości obrazu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ja mam pixelview bt878p+w/fm, jednym slowem staroc :P ogladac mozna tylko spod dscaler'a, oficjalny soft nie dziala :? jakosc z anteny taka sobie, slaba. ale z tunerka sat idzie calkiem ladnie. nie wiem jak z nowymi, ale z tym mam jaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...