Skocz do zawartości
UncleMeat

Problem Z Instalacją Windowsa Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie problem z instalacją. Pomimo tego że mam sprawny system na którym mogę pracować chciałem sformatować dysk i zainstalować ponownie Windowsa. Po włożeniu płytki do napędu zgraniu potrzebnych plików, pojawia się ekran z wyborem partycji, tutaj pojawia się problem, nie widzę żadnej na której mógłbym zainstalować system. W miejscu gdzie powinny znajdować się dyski do wyboru jest napis "Nie ma dysku w tej stacji" kiedy wyrzucam "więcej" pojawia się komunikat iż wystąpił błąd z plikiem setupdd.sys. Jedyne co mogę zrobić to uruchomić ponownie komputer. Tak jak wcześniej mówiłem Windows działa poprawnie co wyklucza chyba problem z jakimś podzespołem. Dlaczego się tak dzieje?

Proszę o pomoc

Edytowane przez UncleMeat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj specyfikację komputera.

Masz 1 dysk, czy 2. Może RAID?

Może masz podłączony dysk przez kontroler, do którego system windows nie potrafi znaleźć sterownika.

Podaj w jakim trybie (IDE???) pracuje dysk, to znajdziesz w biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta: K8NF-9/s939 nForce4-4X ATXDDR400

Procesor: AMD ATHLON 64 3000

Dysk twardy: WD1600JB (160 GB)

Karta graficzna: Galaxy GF 8600 GT

Napędy: DVD RW LG GSA-4163B

DVD-ROM LG GDR-8163RB

Pamięć: GOODRAM DDR 512mb x2

Dysk sprawdzałem, działa w trybie IDE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi