UncleMeat Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Tak jak w temacie problem z instalacją. Pomimo tego że mam sprawny system na którym mogę pracować chciałem sformatować dysk i zainstalować ponownie Windowsa. Po włożeniu płytki do napędu zgraniu potrzebnych plików, pojawia się ekran z wyborem partycji, tutaj pojawia się problem, nie widzę żadnej na której mógłbym zainstalować system. W miejscu gdzie powinny znajdować się dyski do wyboru jest napis "Nie ma dysku w tej stacji" kiedy wyrzucam "więcej" pojawia się komunikat iż wystąpił błąd z plikiem setupdd.sys. Jedyne co mogę zrobić to uruchomić ponownie komputer. Tak jak wcześniej mówiłem Windows działa poprawnie co wyklucza chyba problem z jakimś podzespołem. Dlaczego się tak dzieje? Proszę o pomoc Edytowane 28 Lutego 2009 przez UncleMeat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Podaj specyfikację komputera. Masz 1 dysk, czy 2. Może RAID? Może masz podłączony dysk przez kontroler, do którego system windows nie potrafi znaleźć sterownika. Podaj w jakim trybie (IDE???) pracuje dysk, to znajdziesz w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleMeat Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Płyta: K8NF-9/s939 nForce4-4X ATXDDR400 Procesor: AMD ATHLON 64 3000 Dysk twardy: WD1600JB (160 GB) Karta graficzna: Galaxy GF 8600 GT Napędy: DVD RW LG GSA-4163B DVD-ROM LG GDR-8163RB Pamięć: GOODRAM DDR 512mb x2 Dysk sprawdzałem, działa w trybie IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 nie instalowałeś nic poza windami ? nie bawiłeś się programami do resajzowania partycji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleMeat Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Nie, nic z partycjami nie kombinowałem. Co dziwne Windows z tej samej płytki którą chciałem użyć teraz, instalowany był dwa miesiące temu i nie było żadnych tego typu problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Dysk twardy na SATA, tak ? Ja miałem tak na nForce 2, że podczas instalacji musiałem z dyskietki doinstalować (F6) sterowniki do kontrolera (Silicon), inaczej dysk nie był wogóle rozpoznawany przez Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...