Michal86444897 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Włączam komputer mojej mamy a tu "brak pliku NTLDR, naciśnij alt+del... by zresetować". No nic, chciałem zainstalować Windowsa od nowa, wrzucam płytkę uruchamia się ładnie, "naciśnij dowolny klawisz..." i "sprawdza konfigurację sprzętową..." a później już nic się nie dzieje. Za kolejnym razem nie nacisnąłem dowolnego klawisza i zaraz pod "naciśnij dowolny klawisz..." pojawiło się "brak pliku..." i jeszcze jakieś kolorowe kwadraciki. Jak to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Witaj slovaak . Na początek mogłeś podać co masz w tym kompie , ja wiem co tam siedzi ale reszta tego nie wiem ; bez tego ci nie wiele czasami pomogą . A wracając do rzeczy - dysk widoczny jest w ogóle w biosie ? . Jak wygląda jego obecna kultura pracy - pracuje normalnie czy bardzo głośno , rzęzi , słychać jak się zatrzymuje mechanika dysku itp. ? Napęd Cd/DVD sprawny , płytka z OS-em nie w dobrym stanie ? Bo na razie tutaj bym szukał przyczyn problemu , potem bym sprawdził pamięci ( memtest / goldmemory ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal86444897 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Dysk jest widoczny i pracuje normalnie. Napęd... sam nie wiem, ale wydaje mi się że skoro początkowo odczytuje płytę a płyta jest dobra to wszystko tutaj w porządku jest. Z resztą, zaraz podepnę inny napęd i zobaczymy. Edytowane 1 Marca 2009 przez Michal86444897 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Miałem kiedyś podobny problem, Posypały mi się partycje. Za cholerę nie dało się postawić systemu. Jak masz jakiegoś dobrego znajomego to weź dysk, przegraj ważne pliki i zrób partycje od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Też miałem ostatnio błąd z NTLDR ale poradziłem sobie kopiując przez konsolę naprawy systemu te brakujące pliki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Też miałem ostatnio błąd z NTLDR ale poradziłem sobie kopiując przez konsolę naprawy systemu te brakujące pliki :)+ 1. Raz podziałało nawet wrzucenie bootowalnej płytki systemowej, wypakowaniu plików potrzebnych do instalacji systemu i uruchomienie go od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...