Gość Soker Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Witam mam taką płytę główną i procesor AMD Athlon 1200mhz chciał bym się przerzucić ze względu na szybkość na procersor jaki kolwiek Athlona XP ale moje obawy są takie czy moja kochana płyta obsłurzy ten procesor :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 A co pisze na sttronie producenta ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Niemam pojecia :P nawet niewiem jaki ona ma adres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 8O :lol: Obsluguje athlony xp. A tak wogole to czy wyszukiwarki sa takie skomplikowane :?: www.soltek.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Niemam pojecia :P nawet niewiem jaki ona ma adres<span style="color:red;">[ciach!]</span>a ale ty leniwy jesteś :x :evil: btw. bombel w.y<span style="color:red;">[ciach!]</span>.y avatar :lol: :lol: kici kici :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vad3r Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ta plyta przyjmuje A2600+ ale musi miec wersje co najmniej F1. Wersja jest napisana kolo slotu ISA. Wsadzilem A1700+ do okolo pieciu takich plyt i poszlo bez zajakniecia. Nawet jedna byla E5. Aha no i bios q11. Bedzie dzialac na 99%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Jak nizej. AGOIA rulezz Testowalem rowniez z Antkiem 0,13 w wersjach 1700+; 2200+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 BOZE O tym bylo juz z piec razy. No jasne, ze obsluzy, ale upgrade biosu nalezy zrobic. Na stronie producenta. Ja mam najnowszy Q11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Chwila tzn mam sprawdzic co pisze obok slotu ISA i teraz powiedzcie prosze jeszcze raz jesli co zobacze to co moge do niej włorzyc za proc :?: a tak pozatym to wszsytkim za to thx :) za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 aha jeszcze pytanie :) jesli zrobie ten updejt q11 a narazie mam antka 1,2 to wszystko bedzie chodzilo ok >?< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vad3r Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Tak , "updejt" jest tylko do wyszych wersji proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Od rev.F1 w gore nie powinno byc zadnych problemow z antkami xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ehhh nie o to chodzi pytam sie czy zrobie TERAZ ten updejt to moj zwykly antek 1200mhz bedzie chodzil dobrze z tym biosem q11 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ehhh nie o to chodzi pytam sie czy zrobie TERAZ ten updejt to moj zwykly antek 1200mhz bedzie chodzil dobrze z tym biosem q11 ??TAKKKKKKKKKKKK :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Od rev.F1 w gore nie powinno byc zadnych problemow z antkami xp hmm hmm ??sprawdzalem tam na slocie isa i pisze tylko serial i model plytki :( where to jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 numer rev. jest napisany przy slocie isa, po lewej stronie, na brzegu plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 na takiej srebrnej naklejce :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Bombel zaznacz na obrazku zamieszczonym ponizej gdzie to pisze (to nie REAL foto) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 holerka :) ale macie taki sam radiator na chipsecie ?? bo ja mam jakis srebrny z napisem SOLTEK i sie teraz zdziwilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Rev płyty masz, patrząc na zdjęcie, w lewym górnym rogu (nad kością biosa, tą z napisem soletk), pomiędzy dwoma otworami, mniejszym i większym). Bios q11 daje Ci obsługę do 2600XP. Ja mam rev, F5, i na niej nie ma problemów z antkami 0.13, nie wiem, jak na starszych. A wogóle wpisz sobie SL-75KAV w wyszukiwarce tweaka, bo takich topiców było kilka, sam zakładałem jeden z nich. PS: mamy prawie identyczny konfig, nawet sieciówkę mam taką samą :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no fakt:P hehe a co do configu twojego to mma pytanie o gf2 masz moze jakis aparat cyfrowy abys mugl zrobic zdjecie :?: i czy podkreciles tego gf ?? i na jakim jedziesz qlerku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 kolejne pytania :P hehe czemu mamy tak malo pkt na 3dmarku :P moj kumpel z celinka 800mhz ma dwa razy wiecej a ramu itp to ma to samo pozatym pogadal bym o tym na gg moj numer GG#3668652 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 kolejne pytania :P hehe czemu mamy tak malo pkt na 3dmarku :P moj kumpel z celinka 800mhz ma dwa razy wiecej a ramu itp to ma to samo pozatym pogadal bym o tym na gg moj numer GG#3668652 To co ja mam, to nie jest tak mało. Niemożliwe, żeby na identycznej grafie z celiną 800 mieć tyle, chyba, że on robił 3dMarka2000, bo ja 2001SE Miałem wcześniej właśnie celinę 800@898 albo@1066 i nie dobijałem do 2000 punktów, tyle że mobo było bardzo badziewne. no fakt:P hehe a co do configu twojego to mma pytanie o gf2 masz moze jakis aparat cyfrowy abys mugl zrobic zdjecie :?: i czy podkreciles tego gf ?? i na jakim jedziesz qlerku Niestety cyfraka brak. Cooler na athlonie to spire falcon rock 3000RPM, nie pamiętam dokładnego oznaczenia, ale z miedzianym rdzeniem. MX400 pojechałem dosyć dosyć, ale do rekordzistów mi daleko; standartowo taktowanie core=200, mem=167, u mnie jak widać core=250 (idzie 270 nawet, ale nic to prawie nie daje0, mem=210. Na standartowy radiator GF założyłem większy wentyl, bo to co prolink daje to jakieś nieporozumienie, posmarowałem tylko rdzeń srebrną pastą. Po drugiej stronie rdzenia na taśmie dwustronnej przyklejony jest mały cooler z pentum 100 MMX, któy sporo daje. Na pamięciach siedzą bydlackie radiatory wysokości 4 cm, które zasłaniają 2 sloty PCI, a u góry połowę radiatora na chipsecie, przez co nie mogę dać na niego wiatraka i puścić FSB wyżej niż 140 Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ty SOKER strasznie leniwy jezdes ;P ja mm tego soltka i durexa 800, gf 2MX 200 i na dsmarku mam 1300-1400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Hubert :P jesli dla ciebie nowego kompa to ja kupuje ramy. druga juz osoba twierdzi ze jestem len :) hmm to dziwne Dijkstra prosze o odezwanie na gg :) to chyba tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 No bo jesteś leń...:P Chcesz ode mnie na gg coś konkretnego? Bo jak tak pogadać, to polecam http://czat.wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 phiehie :) ok powiedz gdzie siedzisz na tym czacie bo widze ze gg tajnisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Mam wiecej pytań :) otóż : Mam 256ramu 133mhz nad czym ubolewam i tu pierwsze pytanie czy te pamieci idzie podkrecic jesli tak to jak i czy to sie opłaca ? Drugie pytanie czy mój procesor AMD Athlon 1200mhz da się jakos podkrecic ? obrazek z mojego procesora w programie wcpu niemialem jak wsadzic :( tak wiec kto bedzie zainteresowany niech pisze Trzcie pytanie czemu ja na kosci od BIOSU mam napisane Redstrom a inni Soltek ? Czwarte (ostatnie) Daje innego screna gdzie lepiej widac plyte główna Soltek i moze ktos mi wkoncu powie gdzie sa te holerne Rev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vad3r Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ten rev na tym photo az oczy wybija ;) Obok slotu ISA powyzej kondensatora - tu jest E5 czyli teoretycznie upgrade nie powinno przyjac Athlona 2600 ale tak jak napisalem wyzej jedna taka plyte upgradowalem do q11 i piknie w niej chodzi A1700@2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 dzizaz, wiecej marchewki trza jesc, to dobre na oczy ;-) widac jak na dloni "E5", niemal dokladnie w dolnym rogu a co do napisu na kosci biosu, skoro Ci sie nie podoba, zawsze mozesz zerwac i nakleic inna ;-) poza tym biosu nie trzeba update-owac jesli ktos nie chce, AXP chodzi spokojnie nawet z biosem Q6, tylko proc nie jest poprawnie rozpoznawany i raportuje "AMD Athlon". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...