Skocz do zawartości
Gość Soker

Soltek SL-75KAV/-X vs Athlon XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taką płytę główną i procesor AMD Athlon 1200mhz chciał bym się przerzucić ze względu na szybkość na procersor jaki kolwiek

Athlona XP ale moje obawy są takie czy moja kochana płyta obsłurzy ten procesor :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemam pojecia :P nawet niewiem jaki ona ma adres

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a ale ty leniwy jesteś :x :evil:

btw. bombel w.y<span style="color:red;">[ciach!]</span>.y avatar :lol: :lol: kici kici :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta plyta przyjmuje A2600+ ale musi miec wersje co najmniej F1. Wersja jest napisana kolo slotu ISA. Wsadzilem A1700+ do okolo pieciu takich plyt i poszlo bez zajakniecia. Nawet jedna byla E5. Aha no i bios q11.

Bedzie dzialac na 99%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila tzn mam sprawdzic co pisze obok slotu ISA i teraz powiedzcie prosze jeszcze raz jesli co zobacze to co moge do niej włorzyc za proc :?:

a tak pozatym to wszsytkim za to thx :) za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od rev.F1 w gore nie powinno byc zadnych problemow z antkami xp

hmm hmm ??sprawdzalem tam na slocie isa i pisze tylko serial i model plytki :( where to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rev płyty masz, patrząc na zdjęcie, w lewym górnym rogu (nad kością biosa, tą z napisem soletk), pomiędzy dwoma otworami, mniejszym i większym). Bios q11 daje Ci obsługę do 2600XP.

Ja mam rev, F5, i na niej nie ma problemów z antkami 0.13, nie wiem, jak na starszych.

A wogóle wpisz sobie SL-75KAV w wyszukiwarce tweaka, bo takich topiców było kilka, sam zakładałem jeden z nich.

PS: mamy prawie identyczny konfig, nawet sieciówkę mam taką samą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt:P hehe a co do configu twojego to mma pytanie o gf2 masz moze jakis aparat cyfrowy abys mugl zrobic zdjecie :?:

i czy podkreciles tego gf ?? i na jakim jedziesz qlerku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejne pytania :P hehe czemu mamy tak malo pkt na 3dmarku :P moj kumpel z celinka 800mhz ma dwa razy wiecej a ramu itp to ma to samo

pozatym pogadal bym o tym na gg moj numer GG#3668652

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejne pytania :P hehe czemu mamy tak malo pkt na 3dmarku :P moj kumpel z celinka 800mhz ma dwa razy wiecej a ramu itp to ma to samo

pozatym pogadal bym o tym na gg moj numer GG#3668652

To co ja mam, to nie jest tak mało. Niemożliwe, żeby na identycznej grafie z celiną 800 mieć tyle, chyba, że on robił 3dMarka2000, bo ja 2001SE

Miałem wcześniej właśnie celinę 800@898 albo@1066 i nie dobijałem do 2000 punktów, tyle że mobo było bardzo badziewne.

no fakt:P hehe a co do configu twojego to mma pytanie o gf2 masz moze jakis aparat cyfrowy abys mugl zrobic zdjecie  :?: 

i czy podkreciles tego gf ?? i na jakim jedziesz qlerku

Niestety cyfraka brak. Cooler na athlonie to spire falcon rock 3000RPM, nie pamiętam dokładnego oznaczenia, ale z miedzianym rdzeniem.

MX400 pojechałem dosyć dosyć, ale do rekordzistów mi daleko; standartowo taktowanie core=200, mem=167, u mnie jak widać core=250 (idzie 270 nawet, ale nic to prawie nie daje0, mem=210.

Na standartowy radiator GF założyłem większy wentyl, bo to co prolink daje to jakieś nieporozumienie, posmarowałem tylko rdzeń srebrną pastą.

Po drugiej stronie rdzenia na taśmie dwustronnej przyklejony jest mały cooler z pentum 100 MMX, któy sporo daje. Na pamięciach siedzą bydlackie radiatory wysokości 4 cm, które zasłaniają 2 sloty PCI, a u góry połowę radiatora na chipsecie, przez co nie mogę dać na niego wiatraka i puścić FSB wyżej niż 140 Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubert :P jesli dla ciebie nowego kompa to ja kupuje ramy.

druga juz osoba twierdzi ze jestem len :) hmm to dziwne

Dijkstra prosze o odezwanie na gg :) to chyba tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wiecej pytań :)

otóż :

Mam 256ramu 133mhz nad czym ubolewam i tu pierwsze pytanie czy te pamieci idzie podkrecic jesli tak to jak i czy to sie opłaca ?

Drugie pytanie czy mój procesor AMD Athlon 1200mhz da się jakos podkrecic ? obrazek z mojego procesora w programie wcpu niemialem jak wsadzic :( tak wiec kto bedzie zainteresowany niech pisze

Trzcie pytanie czemu ja na kosci od BIOSU mam napisane Redstrom a inni Soltek ?

Czwarte (ostatnie) Daje innego screna gdzie lepiej widac plyte główna Soltek i moze ktos mi wkoncu powie gdzie sa te holerne Rev

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten rev na tym photo az oczy wybija ;)

Obok slotu ISA powyzej kondensatora - tu jest E5 czyli teoretycznie upgrade nie powinno przyjac Athlona 2600 ale tak jak napisalem wyzej jedna taka plyte upgradowalem do q11 i piknie w niej chodzi A1700@2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzizaz, wiecej marchewki trza jesc, to dobre na oczy ;-) widac jak na dloni "E5", niemal dokladnie w dolnym rogu

a co do napisu na kosci biosu, skoro Ci sie nie podoba, zawsze mozesz zerwac i nakleic inna ;-)

poza tym biosu nie trzeba update-owac jesli ktos nie chce, AXP chodzi spokojnie nawet z biosem Q6, tylko proc nie jest poprawnie rozpoznawany i raportuje "AMD Athlon".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...