Maruder1 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich Otóż mam problem z instalacją drukarki Brother DCP-115C USB Printer. Wcześniej już kilkukrotnie instalowałem tą drukarkę bez większych problemów a dzisiaj napotkałem problem nie do przejścia dla mnie.(Format miałem około 2 tyg temu) Otóż przy instalacji wyskakuje mi takie okienko http://img523.imageshack.us/img523/1694/bdinstall.jpg potem instalacji trwa dalej urządzenie próbuje się zainstalować lecz niestety nic z tego nie wychodzi. Dosłownie nie mam pojęcia o co chodzi i dla czego nie mogę jej teraz zainstalować ;/ Dodam że Windowsa mam oryginała,z SP 3. Próbowałem nawet usunąć SP3 i zainstalować na SP2 lecz nic to nie dało miałem już dzisiaj formata robić ale powstrzymałem się i spróbuje inaczej to zrobić ale jeżeli nic nie pomoże to spróbuje pójść tą drogą. Hmm Antyvirus raczej mi drukarki nie blokuje ponieważ wcześniej problemu nie było a jak bo co to mam G DATA Internet Security Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i próby pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich Otóż mam problem z instalacją drukarki Brother DCP-115C USB Printer. Wcześniej już kilkukrotnie instalowałem tą drukarkę bez większych problemów a dzisiaj napotkałem problem nie do przejścia dla mnie.(Format miałem około 2 tyg temu) Otóż przy instalacji wyskakuje mi takie okienko http://img523.imageshack.us/img523/1694/bdinstall.jpg potem instalacji trwa dalej urządzenie próbuje się zainstalować lecz niestety nic z tego nie wychodzi. Dosłownie nie mam pojęcia o co chodzi i dla czego nie mogę jej teraz zainstalować ;/ Dodam że Windowsa mam oryginała,z SP 3. Próbowałem nawet usunąć SP3 i zainstalować na SP2 lecz nic to nie dało miałem już dzisiaj formata robić ale powstrzymałem się i spróbuje inaczej to zrobić ale jeżeli nic nie pomoże to spróbuje pójść tą drogą. Hmm Antyvirus raczej mi drukarki nie blokuje ponieważ wcześniej problemu nie było a jak bo co to mam G DATA Internet Security Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i próby pomocy. Mam nadzieje że wiesz o tym że najpierw instalujesz stery do drukarki a potem podłączasz USB do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruder1 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Mam nadzieje że wiesz o tym że najpierw instalujesz stery do drukarki a potem podłączasz USB do kompa. Wiem o tym tylko chodzi o to że gdy instaluje stery to piszę mi żeby włożyć kabel USB w port i uruchomić drukarkę, więc robię to i wtedy wyskakuje to co pokazałem na screenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Mam dokładnie tę drukarkę działającą bez problemu na WinXP z SP3. Zrób tak: jeżeli coś się już zainstalowało, to wywal to z dodaj/usuń programy z Panelu Sterowania, a następnie zajrzyj do Program Files i zobacz, czy tam nie ma żadnych pozostałości (jeśli są - usuń). Zainstaluj program CCleaner i wykonaj skan rejestru, napraw wszystkie napotkane błędy. Następnie: 1. Włącz drukarkę. 2. Wyświetli się monit "znaleziono nowy sprzęt" i okienko wyszukiwania sterowników. 3. Włóż płytę do napędu, olej autostart i w kreatorze dodawania nowego urządzenia odnajdź na płycie ścieżkę ze sterownikami. Ta metoda jest o tyle dobra, że pomija, nieraz zbędny, udział jakichś dodatkowych instalatorów przy instalowaniu sterowników, wykorzystując jedynie systemowy kreator. Jeżeli to nic nie da, będziemy myśleć dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruder1 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) Zrobiłem tak jak mówiłeś. Z dodaj usuń nie dało się wywalić tego co się zainstalowało ;/ Teraz po podłączeniu drukarki wyskakuje od razu że nie odnaleziono modułu tak jak na screenie zamieszczonym w moim pierwszym poście. Dodam że na starym kompie mojej siostry drukarka zainstalowała się bez problemów zrobiłem to w około 5 minut z (stary komp) a na moim tego się po prostu na dzień dzisiejszy nie da zrobić. Nie wiem ale być może jedyne wyjście to będzie format;/;/;/;/ Edytowane 5 Marca 2009 przez Maruder1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...