doldar Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Co robię złego w tym kodzie, że nie wychodzi program, tak jak trzeba? program MAX, pobierający od użytkownika dwie liczby i drukujący na ekranie większą z nich, jeśli liczby są równe program wypisuje komunikat PODANE LICZBY SĄ RÓWNE. #include <iostream> using namespace std; int main () { int a, b; cout << "Podaj dowolna liczbe A: "; cin >> a; cout << "Podaj dowolna liczba B: "; cin >> b; if (a < b) { cout << "A < B" << endl; } else if (a == b) { cout << "Podane liczby sa rowne" << endl; } else { cout << "A jest wieksze B" << endl; } system ("pause"); return 0; } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Nie wiem w czym problem bo u mnie nie ma problemu. Program działa tak jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doldar Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Nie wiem w czym problem bo u mnie nie ma problemu. Program działa tak jak należy.Ale czy o to chodziło w zadanym temacie, co napisałem w kodzie? Oczywiście program działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Hmm, no tak #include <iostream>using namespace std;int main () { int a, b; cout << "Podaj dowolna liczbe A: "; cin >> a; cout << "Podaj dowolna liczba B: "; cin >> b; if (a < b) {cout << "Większa liczba to B i jest równa " << b << endl;} else if (a == b) {cout << "Podane liczby są równe" << endl;} else {cout << "Większa liczba to A i jest równa " << a << endl;} return 0;} a teraz dobrze? Edytowane 4 Marca 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...