opticion1 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Hej, Zwracam się z prośbą o pomoc we włączaniu Cool ‘N’ Quiet 3.0 w Phenom II 940. Przy bezwzględnej bezczynności typu włączona przeglądarka na CPUID czy Amd Overdrive ciągle wskazuje 3.0Ghz. Zainstalowałem sterowniki i nic nie uległo zmianie. W opcjach zasilania mam ustawione minimalne zarządzanie energią i co dziwne nie widziałem opcji Cool ‘N’ Quiet, która podobno powinna się tam pojawić po zainstalowaniu drivera do procka. Chciałbym żeby zmiana mnożnika oraz obniżenie napięcia na procku odbywało się automatycznie. Czy ktoś może udzielić mi jakiś wskazówek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Poszukaj w biosie Cool ‘n’ Quiet i daj auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opticion1 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Poszukaj w biosie Cool ‘n’ Quiet i daj auto. Jest ustawione na Auto. Dodam że system to XP 32bit z service pack 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 w win xp może być problem bo nie koniecznie jest na stronie amd program do CnQ pod P2. Z vistą nie ma problemów, działa bo są sterowniki w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opticion1 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 w win xp może być problem bo nie koniecznie jest na stronie amd program do CnQ pod P2. Z vistą nie ma problemów, działa bo są sterowniki w systemie. Dzięki za info. Przy okazji zapytam jakie masz temperatury na procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woofer987 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nie wystarczy zainstalować sterowniki do Cool'n'Quiet, żeby ta opcja działała powinieneś: - włączyć w Biosie opcję Cool'n'Quiet - z tego co pisałeś to masz włączone - zainstalować sterowniki do Cool'n'Quiet - w systemie Windows ustawić opcję zasilania na "Minimal Power Management" w XP lub "Balanced" w VISTA - znajdziesz ją w Control Panel/Display/Screen Saver/Power scheme jeśli nie włączysz opcji minimalnego zasilania to Cool'n'Quiet nie zadziała. Dla sprawdzenia czy opcja działa proponuję zainstalować program Cool'n'Quiet 2.17.11 , który pokaże czy opcja działa oraz dodatkowo posiada dokładny opis krok po kroku co trzeba włączyć w Biosie i w systemie. Cool___n___Quiet.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...