!Ryba! Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Witam Od niedawna jestem posiadaczem tej plyty i w zestawie dostalem sledz "D-Bracket 2" z 4 diodkami, USB i czyms zaslepionym gdzie jest napisane zeby nie otwierac gdy bluetooth pracuje. Niestety nie mam telefonku z ta funkcja zeby sprawdzic czy faktycznie plyta ktora kosztuje 350 PLN na wbudowany bluetooth? Kabelek podlaczylem, stery zainstalowalem ale nie mam jak sprawdzic. Moze ktos przetestowal? Bo w sieci znalazlem malo informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Na stronie MSI pisze wyraznie ze jest to mozliwe jako opcja (bluetooth)!Jezeli dostales kabelek i masz wejscie na plycie to powinno dzialac!Moze sprzedawca sie pomylil i dal ci model z tym, urzadonkiem!oczywiscie ze sledzie wychodza 2 kabelki i oba musza byc podlaczone do diod i bluetotha!Mialem MSI KT4Ultra z tym urzdzeniem i dzialalo tyle tylko ze plyta kosztowala 530zł :lol: A i na bluthocie pisze nie zeby nie otwierac:)jak on pracuje tylko zeby nie zakrywac (niebieskiej punktu na sledziu)podczas pracy!taka mala dygresyjka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Ryba! Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 No tak, ale przy plycie KT4 Ultra jest wyraznie wypisany sledz "bluetooth" oraz "D-Bracket 2" http://www.msi.com.tw/program/products/mai...6&MODEL=MS-6590 A u mnie przy KT4V tylko "D-Bracket 2" A z tym otwierac/zakrywac to oczywiscie racja :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A jak masz na pudelku od plyty i w manualu???Wspominane jest cos o tym bluethootocie?Tak jak mowilem!Jezeli jest kabelek na sledziu i masz osbne wejscia na plycie!to w sumie czemu mialby niedzialc :) A co do KT4Ultra to prawda chcialem przez to powiedziec ze po podlczeniu sledzia do plyty wszystko dobrze dzialalo!Jak masz tez podlaczone dobrze to powinno dzialac! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Ryba! Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 To jeszcze jedno pytanko juz daje spokoj :) Ty do swojej plyty miales ktorego sledzia? Tego z antenka czy tego o ktorym ja pisze tzn. 1xUSB, 4 diody i niebieska zaslepka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Dostałeś tak, jak trzeba. Konektor bluetooth (JBT1) jest na płycie między konektorem dodatkowego USB (JUSB1) i "konektorami obudowy" (JFP). Natomiast czy działa -- tego nie umiem powiedzieć, bo też nie mam jak sprawdzić. Ciekawostka jest taka, że przy śledziu jest końcówka 10-pinowa, a wyjście bluetooth jest 8-pinowe. Wygląda na to, że mimo osobnego wyjścia, kabelek trzeba podłączyć do JUSB1 i wtedy działa albo jedno, albo drugie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 To jeszcze jedno pytanko juz daje spokoj :) Ty do swojej plyty miales ktorego sledzia? Tego z antenka czy tego o ktorym ja pisze tzn. 1xUSB, 4 diody i niebieska zaslepka? Do tej mojej KT4Ultra mialem bluetootha na sledziu,USB i diody!Ten z antenka pewnie do jescze leprzysz wersji plyt :)W kazdym badz razie dzialal dobrze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Słuchajcie, totalny lol! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: D-Bracket dołączany do płyt MSI nie ma nic wspólnego z bluetooth. To niebieskie na śledziu to nalepka, pod którą jest drugie wejście USB. Ale sama płyta ma wyjście bluetooth, więc jeżeli dokupi się moduł bluetooth (z antenką), to można go podłączyć i używać. W takim razie, -=uri=-, naprawdę nie wiem, co Ci działało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE Miope jako ze sie grzecznie odniosles do mnie z ta odpowiedzia!Tez Ci grzecznie odpowiem!No znawca sie znalzl!Lepszego LOLKA to tu niewidzialem na razie:) 1.Po pierwsze antenka to jest GLUCIE urzadzenie ktore sie podlacza do drugiego kompa PC2PC (niewiem moze do lepszych rodzajow plyt jest dodawany) i sluzy do polaczenia 2ch pecetów!Ta niebieska nalepka (za nia sie znajduje)nadajnik i odbiornik!Antenka jest tylko do podlaczenia 2ch pecetow!A do podlaczenia telefonu,drukarki i innych urzaden zadnej antenki nie potrzeba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MISTRZU!!!!!!! 2.Po drugie GLUCIE "podlanczalismy" telefon nokie 6310 ktora obsluguje bluetootha i wyobraz sobie przesylismy jakies aplikacje!Nie wiem dokladnie co to bylo bo niestety byl to telefon znajomego!I on tam sie bawil u mnie ale zrobil co chcial!Jutro dam ci znac co to bylo! 3.I po 3cie odpowiedz mi na pytanie MISTRZU Miope czemu na "nalepce" jak to nazywasz pisze "do not cover"???Pewnie temu niezakrywac zeby zeby byla wieksza powierzchnia odprowadzania ciepla z ja wiem np: procesora albo niech bedzie pamieci :lol: :lol: :lol: :lol: 4.I po 4rte zebys sie z wujka juz niesmial!to proponuje sie zapoznac z tym artykulem!I radze zaczac odrazu od drugiego akapitu!(Siena dzieki za pomoc w znalezieniu tego artykulu bo pewnie by mi kolo dalej niewierzyl) Chciales mnie osmieszyc na TWEKu :lol: że sie nieznam!!!ale ci powiem ze prowadze swoj sklep z czsciam do PC i tak na przyszlosc Ci powiem ze poczytaj troche literatury polataj po stronkachsie i startuj wtedy!!! :wink: !Ryba! a tobie zycze powodzenia w podlanczaniu i kozystaniu z bluetootha ktorego na pewnie masz na sledziu!!! 3msie!!! HEHEHEHEHEHEHEH Jaki lol!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 http://www.pl.tomshardware.com/mainboard/2...7/kt400-09.html tu jet link poczytaj sobie mopek!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Spróbuję spokojnie, bo chyba się nie zrozumieliśmy. Twoje zdenerwowanie prawdopodobnie wzięło się stąd, że odniosłeś cały mój post do swojej wcześniejszej wypowiedzi. Do Ciebie odnosiło się tylko ostatnie zdanie. To "totalny lol" było związane WYŁĄCZNIE ze mną i było moją reakcją na stwierdzenie, że niebieski gadżet na śledziu (wbrew moim wcześniejszym założeniom) jest tylko nalepką. Rzeczywiście można było uznać, że mój post jest komentarzem do Twojego (tu dostrzegam swoją winę), ale tak NIE BYŁO. Przyjmuję zatem, że wszystkie Twoje wyzwiska wynikły z nieporozumienia, więc dalej będę pisać tak, jakby ich nie było. A na marginesie: jestem dziewczyną. Nie wypowiadałam się, czy moduł z anteną jest potrzebny akurat do podłączenia komórki. Chodziło mi o to, że istniejące na płycie wejście bluetooth jest związane właśnie z tym modułem, bo do niczego innego nie jest potrzebne. Kolejne sprostowanie: !Ryba! pyta o płytę KT4V i o tej właśnie płycie oraz dołączonym do niej D-Bracket mówię. Być może Twój D-Bracket wygląda inaczej. Na zdjęciu w przywołanym przez Ciebie artykule każdy z trzech łączących się ze śledziem kabli ma własną końcówkę. Mój D-Bracket ma wprawdzie trzy kable, ale dwa z nich są połączone i mają jedno wyjście, które podłącza się do wejścia USB na płycie. Na wszystkich zdjęciach, które widziałam dotychczas, D-Bracket ma tylko dwie końcówki. Jeżeli D-Bracket wystarcza do uzyskania połączenia bt, to zdałyby się jeszcze jakieś sterowniki i instrukcja. Nic takiego nie jest dołączane do płyty KT4V, natomiast do KT4 Ultra (zgodnie z informacją na podanej przez Ciebie stronie) coś takiego (przynajmniej instrukcja) dołączane jest. Wyjaśnij mi spokojnie, do czego na płycie podłączałeś D-Bracket, jaki soft instalowałeś i czy na pewno nie wpinałeś w D-Bracket klucza (już widzę, jak się wkurzasz o to ostatnie :D ). Napis na nalepce (w moim wydaniu "Do not remove, when using bluetooth") wynika moim zdaniem z tego, że usb (podłączane do wejścia na płycie) oraz bt pracują na tym samym... hm... kanale (może dzielą przerwanie?), więc ten napis przypomina, że jeżeli podłączy się coś do wejścia bt na płycie, to wejście usb będzie nieaktywne. Co do lektur: ja z kolei zachęcam Cię do następującej (punkt 6 i 9): http://www.msi.com.tw/program/e_service/fo...id=13&styleid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Ryba! Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Przegladnalem jeszcze raz manual i z niego jasno nie wynika czy na tym sledziu jest bluetooth czy nie, gdyz w jednym miejscu pisze ze sa dwa rodzje D-Bracket 2: - D-Bracket™ 2 for mainboard with bluetooth connector (1 port) - D-Bracket™ 2 for mainboard without bluetooth connector (2 ports) Tyle ze, nie ma oddzielnego kabelka do podlaczenia do plyty do: Bluetooth Connector (JBT1) dwa kabelki sa polaczone do jednej wtyczki ktora wpina sie do: Front USB Connector (JUSB1) Ale z kolei przy opisie: Bluetooth Connector (JBT1) jest uwaga na koncu: Because the bluetooth connector shares the USB interface with the onboard USB pinheader, the bottommost USB port will not function when you attach a bluetooth module to this connector. Na plytce sa sterowniki do Bluetooth. Nawet sie zainstalowaly i wykrywa jako chyba modem i fax bluetooth. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 !R E S P E C T!Miope zakochalem sie w Tobie :wink: Nie bede wiecej w tym topicu o sprzecie pisal!Ty udownilas ze MSI nie wie co produkuje a ja ze Tomshardware nie zna sie na rzeczy i nie wie co opisuje :wink: Niestety prawda jest po mojej stronie i pewnie odnosnie waszych plyt po waszej (jutro bede mial KT4V sprawdzi sie :D ) Miope a Ciebie za Gluta przepraszam :lol: , ale tak tez czasami swoja siostre nazywam! Podziwiam kobiety ktore zamiast Harlekinow czytaja manuale i zamiast w soboty chodzic na dyskoteki jezdza na gielde!Masz duzą wiedze i bardzo spokojny charakter :D (juz widze cie w serwisie :D ) Z checia zaprosilbym cie na kawe or herbate!Tylk po warunkiem zebys swojego D-Bracketa wziela :lol: No to 3majcie sie cieplo i !Ryba! i Miope lolku :wink: ty tez :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Cieszę się, -=uri=-, że sobie wszystko wyjaśniliśmy. Oczywiście sprawdź sam, jak to będzie z KT4V, fajnie by też było, gdybyś mógł sprawdzić jeszcze raz, jak to wygląda z KT4 Ultra. Choćby po to, żeby porównać śledzie. Będziemy wtedy mieli jasną informację dla wszystkich, którzy w przyszłości będą mieli jakieś wątpliwości. !Ryba!: manual rzeczywiście niczego nie wyjaśnia i MSI nie robi tego również na swojej stronie. Co do sterowników bt: fakt, rzeczywiście są na płycie CD :D, ale na tej płycie jest dużo rzeczy, które nie mają związku z tą akurat mobo (tym mobo?), np. sterowniki chipsetów Intel czy SiS. Tu bardziej chodziło mi o to, że nie są wymieniane w oknie autostartu płyty (zerknij na trzecie zdjęcie na tej stronie: http://www.microstar.ru/support/techexpres...pc_bt/page2.htm). To, że można ten soft (MSI Bluetooth Software) zainstalować, jeszcze o niczym nie świadczy. Oczywiście w menedżerze urządzeń pojawia się mnóstwo nowych rzeczy (zobacz, ile masz teraz portów :D). Ale w ustawieniach konfiguracyjnych w zakładce HARDWARE jest pusto. Coś mi się kojarzy, że widziałam gdzieś (tylko gdzie?) zdjęcie, na którym było widać nowe urządzenie pod kontrolerami magistrali szeregowej. A tam nic nie ma. Niestety nie mogę sobie przypomnieć, gdzie to zdjęcie widziałam, więc ta informacja nie jest wiążąca. Ja sprawdzałam, czy po instalacji tego softu coś się wydarzy. Pożyczyłam na chwilę odpowiedni telefon, wyszukiwanie było włączone jednocześnie w aparacie i w sofcie. Nic się nie stało. Dla jasności: sprawdzałam to PRZED wysłaniem feralnego posta. Opis D-Bracket w manualu mnie też zmylił. Ale teraz rozumiem to tak: przy płytach bez wejścia bt używa się obu portów USB na D-Bracket. Do takich płyt dołączany jest D-Bracket bez nalepki. Przy płytach z wejściem bt używa się jednego portu USB (drugi zakryty nalepką). Wtedy dostaje się śledzia z nalepką. (W poprzednim poście piszę, co się dzieje z tym drugim USB). Jeżeli nie planuje się korzystać z wejścia bt na płycie (precz z antenkami :D ), a myśli najwyżej o kluczu wpinanym w usb, nalepkę można usunąć, bo oba porty USB będą zawsze aktywne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Witam Od niedawna jestem posiadaczem tej plyty i w zestawie dostalem sledz "D-Bracket 2" z 4 diodkami, USB i czyms zaslepionym gdzie jest napisane zeby nie otwierac gdy bluetooth pracuje. Niestety nie mam telefonku z ta funkcja zeby sprawdzic czy faktycznie plyta ktora kosztuje 350 PLN na wbudowany bluetooth? Kabelek podlaczylem, stery zainstalowalem ale nie mam jak sprawdzic. Moze ktos przetestowal? Bo w sieci znalazlem malo informacji. Jeżeli do płyty za 350zł dostałeś moduł Bluetooth to tylko się cieszyć. Swego czasu pamiętam aferę z tymi modułami w płytach MSI na polskim rynku. Na pudełkach jak wół pisało że dołączają moduł Bluetooth a w środku nic :evil: Oczywiście zachodziłeo podejrzenie że po drodze z hurtowni do sklepu i ze sklepu do klienta "wyparowywały" ale po jakichś bojach z MSI okazło się że na Polskę to sprzędają ale bez modułu i można go sobie dokupić oddzielnie. Teraz widzę zmiany na lepsze.....albo MSI samo nie wie co wkłada do pudełek :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Jeżeli do płyty za 350zł dostałeś moduł Bluetooth to tylko się cieszyć. Swego czasu pamiętam aferę z tymi modułami w płytach MSI na polskim rynku. Na pudełkach jak wół pisało że dołączają moduł Bluetooth a w środku nic :evil: Oczywiście zachodziłeo podejrzenie że po drodze z hurtowni do sklepu i ze sklepu do klienta "wyparowywały" ale po jakichś bojach z MSI okazło się że na Polskę to sprzędają ale bez modułu i można go sobie dokupić oddzielnie. Teraz widzę zmiany na lepsze.....albo MSI samo nie wie co wkłada do pudełek :? Marasek, !Ryba! nie dostał modułu bluetooth (czyli śledzia z antenką), ale tzw. D-Bracket, czyli śledź z diodami diagnostycznymi i wejściami USB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 ja tez mam kt4v i mam d-bracket z jednym zaklejonym niebieska naklejka usb .. przeczytalm wsio co rzescie napisali ale nadal nie kumam .. to jest ten bluetooth czy nie ? mam se oderwac te naklejke i tam ma usb czy jak . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 ja tez mam kt4v i mam d-bracket z jednym zaklejonym niebieska naklejka usb .. przeczytalm wsio co rzescie napisali ale nadal nie kumam .. to jest ten bluetooth czy nie ? mam se oderwac te naklejke i tam ma usb czy jak .NIE MASZ BLUETOOTH. Czego nie rozumiesz w tych wypowiedziach? Na śledziu masz tylko plastikową naklejkę zasłaniającą wejście USB. Sprawdź link do forum na stronie MSI, który podałam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Jak chcesz to mozesz sobie dokupic specialny modul Bluetooth do plyt MSI, za okolo 200-300zl, nie pamietam. I wtedy ta naklejka niebieska musi zostac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 nio i oto mi choidzo .. czy skoro nie mam bloototha to czy moge oderwac naklejke ... bo w sumie nie uzywam dodaktowych usb póki co ale chcialem wiedziec .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varg Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ja jeszcze o tym bt.Tak więc uri,skoro nie ma na tej płycie modułu bluetooth,to jak udało ci sie połączyć N6310 z komputerem.Chciałbym,żebyś mi to opisał.ł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...