USB Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Mam taki oto problem, że podczas wysyłania plików na jakiś serwer hostujący strasznie "zamula" mi internet. Posiadam łącze 1024/256 i z tego co mi wiadomo wysyłanie i pobieranie nie ma na siebie wpływu, tj jedno nie ogranicza drugiego. Podczas wysyłania plików mam zapchane łącze podobnie jakbym miał odpalony torrent czy inny p2p. Pprzeglądanie internetu jest bardzo utrudnione. I to mnie właśnie zastanawia, bo gdyby nawet upload ograniczał dowload na moim łączu, to i tak powinno jeszcze zostać mi 768 kb/s na swobodne przeglądanie netu. Czy ktoś wie co może być nie tak? Nie wiem czy to może mieć znaczenie, ale system to XP a łącze kablowe podzielone routerem na dwa komputery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narrufus Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Podepne się do tamatu Mam tak samo jak np załaczam załacznik na poczcie,nie mam prawie netu. Podejrzewam ze taki typ łacz mam (2Mbit/256kbit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Nic nowego:/ Tak jest prawie zawsze szegolnie na tanszych/gorszych polaczeniach Nie wiem jak u Was ale u mnie na 1024/256 moge sciagac i wysylac prawie pelna predkoscia jednoczesnie ALE jak wysylam i chce chodzic po stronach to nawet 1/3 predkosci nie osiagnie... podczas wysylania dajcie start>uruchom i wpiszcie np. "ping www.onet.pl -t" jak jest czas powyzej 100 to pomimo tego ze wysylanie+sciaganie idzie pelna para to wysylanie+strony juz duzo gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...