Skocz do zawartości
jackkpl

P4 1.6A , 1.8A ..... - doswiadczenia z podkrecaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio kupilem sobie P4 1.6A costa rica. Mam do tego plyte gigabyte 8srx (moze nie najlepsza , ale ma 4 kanalowy dzwiek na sb 128 pci i kosztowala 365 zl). Jestem szczerze zawiedziony , gdyz moj p4 idzie na 141 fsb =2.26 ghz. Jestem pewien ze to nie proc, gdyz nawet nie podnioslem napiecia (1.5 volta , a moge 1.85). Czy ktos z was ma taka plyte , lub inna plyte lecz taki sam problem??? Przy okazji prosze o posty z maksymalnymi wynikami podkrecania i ewentualnie wyniki pamieci z sandry (preferujse wersje 2001). Ja przy asynchronicznym taktowaniu (pamieci na 155 mhz) mam 1267/1266. Przy okazji witam wszytkich forumowiczow (jestem nowy, mam nadzieje ze nie zlamalem za duzo oficjalnych zasad :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o pci i agp chyba nie musze sie martwic (jest baardzo duzo dzielnikow) i trzymam agp do 75 a pci do 36 , napiecie tez nic nie pomaga, na 1.6 volta 141 fsb , a na 1.85 142 juz nie startuje :-/. Nie wiem co mam poczac. Chyba zadowole sie p4 2.26 ghz , w sumie nie jest najgorzej, ale te 300 mhz wiecej zawsze sie przyda............ ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...