adrianobr Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Witam serdecznie, kilka dni temu kupilem nowy HP Pavilion dv5- 1130ev ( AMD turion x2 zm-80 Ultra core 2,1 ghz 3 giga ramu mobility radeon 3480 hd 512mb 320 giga dysk), mam takie pytanie, czy ktos może mi powiedziec jaka powinna byc temperatura procesora podczas normalnej pracy, np pisanie w wordzie i czy przegladanie stron ?? U mnie przy starcie temperatura procesora to ok 66 stopni a jesli gram dochodzi do 82-83, wiatrak uruchamia sie kilka minut po starcie komputera i działa caly czas, i to dosc glosno i intensywnie - czy to jest normalne ?? - czy jest sens czyszczenia sprezonym powietrzem dysz wydechowych ?? - czy kupienie podkładki chłodzacej zmniejszy znacznie temperture i czy jej obecnosc i chlodzenie oddolne komputera spowoduje cichszą prace wiatraczka ?? Proszę o pomoc i odpowiedź bo jesli chodzi o laptopy to raczej jestem noobem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Jeżeli możesz otworzyć obudowę i przesmarować jakąś DOBRĄ pastą termoprzewodzącą, to to zrób ;) Często procek pokryty jest zwykłym glutem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianobr Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Jeżeli możesz otworzyć obudowę i przesmarować jakąś DOBRĄ pastą termoprzewodzącą, to to zrób ;) Często procek pokryty jest zwykłym glutem. Komputer jest nowy i na gwarancji wiec raczej o otwieraniu nie ma mowy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Szczerze powiedziawszy, to masz za wysokie te temperatury. Spróbuj sprężonym powietrzem całość przedmuchać. Nawet jeśli jest nowy, to może już w nim składowisko kurzu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...