Skocz do zawartości
Yorkus

Ati Radeon 9100 64 mb ( chyba sapphire)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem - kupilem karte graficzna Ati Radeon 9100 64 mb ddr ( chyba sapphire - tego nie jestem pewien wyglada identycznie jak sapphire z tym ze zamiast 4 kosci pamieci ma 2 ???)taktowanie (250/460) No i sobie testowalem - wyniki w 3d marku 2001se - bez podkrecania karty 7128 !!!! nie jest to troche zamalo !!! nie wiem o co chodzi , czy to wina tych pamieci ze sa 2 a nie 4 tak jak w orginalnym sapphire ??? moze to jakas podrobka sapphire ? w 4 tescie w 3d marku 2001se - natura mam srednio 23 klatki !!! rozpacz

moj komp to Epox 8RDA i Athlon 1,7 @ 2200 mhz ( 11x200) pamieci ustawione na dual chanel - i wynik tylko 7120 ?? Czy taki słaby wynik to wina ze to ta karta to podrobka sapphire na slabszych pamieciach ??

Sterowniki dawalem juz wszystkie i nic to nie pomaga ?? POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo,

no, tak jakby 64bit, dokładnie...

a ile masz tak na prawdę tych pamięci? bo u mnie sa cztery po dwóch stronach = 8...

to ty masz cheba 2 x2 = 4??

7100 pkt., to rzeczywiście mało, muj (szafirek 9100) bez łaski robi 8000pkt., i to na zrypanych kościach (ciągle czekam, aż sklep dostanie nowe karty, to mi wymienią moją).

zobacz jaki masz czas dostępu do pamięci (ost. 2 cyferki na kostkach), może 5ns???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...