KitKat Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) "Wentylatora" jak coś. :) Chodzi Ci o to, czy to nie zużywa procka, czy wentylatora? Wiesz... Nic nie jest wieczne. Na pewno w jakimś stopniu skraca, ale awarii wentylatora Ci nie wróżę. ^^ Przecież np. podkręca się sprzęt na standardowo dołączonym chłodzeniu do procesora. Wtedy wentylator najchętniej by chciał wyskoczyć z obudowy. Później dochodzi kurz, jak ktoś nie czyści, a mimo wszystko one to znoszą. ;) Dbaj w miarę, to przetrwa długie lata, a awarie zdarzają się wszystkiego prawie, ale wtedy uderzasz na gwarancję. Wentylator nie podlega OC w końcu nie? :> No chyba, że za bardzo ingerujesz w niego. Spróbuj wycisnąć jeszcze 40 MHz na przykład, zobaczyć czy wystartuje, zapuścić na godzinę Orthosa, Prime95, albo coś w ten deseń. Jak będzie stabilnie, to wrzuć podbijaj co 20-30 MHz i powtarzaj. Jak już ciśniesz z napięciem, to wolne MHz wykorzystuj. :) Możesz też w sumie sobie z oczko, albo dwa podbić napięcie na procku. ;) 68-70*C jeszcze nie będzie bardzo szkodliwe, przynajmniej tak myślę. ;) Powyżej tej temperatury już szybko dosyć się degradują z tego co wiem. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Dzięki :) Tylko chodziło mi o to czy wiatracz... wentylator nie zepsuje się po dwóch miesiącach :P Cieszę się, że przy dobrej opiece przeżyje wiele udanych lat, choć musi tylko z pół do roku, bo wtedy będzie kasa na nowy odlotowy cooler :) Jak go będę jeszcze trochę próbował to najwyżej za jakiś tydzień, bo tyle wrażej z oc to przez całe życie (AMD Athlon XP 1,2) nie miałem :ploom: Na BOX przy ma nie najgorsze temperatury na 3GHz to pewnie na takiej ultimie 90, czy ninji'y 2 pujdzie do 3,6 albo trochę więcej :D PS. 1500 punktów w 3dmark06 więcej :P Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Krzychu95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 To jest dopiero kozak chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Peltier się strasznie grzeje... Kolejne 140W do odprowadzenia w cieple. edit. Ale rozwiązanie ciekawsze niż w Titanie, gdzie ogniwo działa cały czas. Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Peltier się strasznie grzeje... Kolejne 140W do odprowadzenia w cieple.Ale tylko z jednej strony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...