vENiZE Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Witam, Mam mały problem. Muszę stworzyć stronkę WWW z trzema blokami (nie wiem czy użyłem dobrego słowa). Ma być górny pasek nawigacyjny, po lewej taki sam (pod względem treści - nie wyglądu), a pozostała przestrzeń to treść właściwa strony. Mam nadzieję, że poniższy rysunek dobrze zobrazuje sytuację ;] Po prostu w żadnym kursie HTML nie mogę dokopać się do informacji, jak wstawić trzy elementy inaczej niż jeden pod drugim :D Ostatnie i najważniejsze - dane polecenie musi zostać użyte zgodnie z jego logicznym przeznaczeniem (czy coś takiego :D ) Nie wolno używać tabel, ani ramek. O ile dobrze pamiętam, mam to zrobić za pomocą DIV i SPAN (+ oczywiście formatowanie w CSS). Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 15 Marca 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) style: display: inline; a co do ogólnych danych o DIVach i CSS, to więcej na kurshtml.boo.pl Edytowane 15 Marca 2009 przez nappy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 ewentualnie: float: right; i clear: right; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 style: display: inline; a co do ogólnych danych o DIVach i CSS, to więcej na kurshtml.boo.pl To display: inline to w nawiazaniu do czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Chyba, żeby sobie diva w tekst wstawić. Ostateczna ostateczność :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Chyba, żeby sobie diva w tekst wstawić. Ostateczna ostateczność :E Od wstawiania "diva" w tekst to jest span a nie div Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Przez to napisałem, że to ostateczna ostateczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 To display: inline to w nawiazaniu do czego? http://www.kurshtml.boo.pl/css/wyswietlani...cjonowanie.html Żeby ustawić divy obok siebie. Zależy jeszcze jak budujesz stronę, możesz użyć position: argument; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 http://www.kurshtml.boo.pl/css/wyswietlani...cjonowanie.html Żeby ustawić divy obok siebie. Zależy jeszcze jak budujesz stronę, możesz użyć position: argument; :lol2: Zeby ustawic divy obok siebie to sie je wrzuca do jednego kontera z overflow: hidden a samym divom daje sie float: left. BTW: Chcialbym zapytac co to jest position: argument? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 relatzwne, absolutne? Chyba, ze się coś zmeniło... ja robie grafike a nie koduje :D Przynajmniej tak się da, inline chyba nie jest jakimś błędem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 relatzwne, absolutne? Chyba, ze się coś zmeniło... ja robie grafike a nie koduje :D Przynajmniej tak się da, inline chyba nie jest jakimś błędem? W takim wypadku w jakim chciales go zastosowac jest bledem, wrecz ogromnym bledem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...