Skocz do zawartości
Booggy

Pomoc W Doborze Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem tu nowy i chciałbym prosic was o pomoc w doborze karty graficznej gdyż ja jestem zielony w te klocki:/ Aktualnie moj sprzęt to :

-płyta głowna GIGABYTE 2004 GT edition

-procesor CELERON 2,80GHz

-1,25 GB RAM

-karta graficzna to RADEON 9600 PRO

A karty jakie bym chciał zakupić to :

http://allegro.pl/item576576627_gigabyte_g..._256mb_bcm.html

http://allegro.pl/item579552223_sapphire_r..._gwarancja.html

Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje cena jaka chce wydac to ok 280zl. Proszę o pomoc i z góry wielkie dzięki za pomoc

zastanawiam sie tez nad kupnem czegos takiego ale nie wiem czy nie mam za slabego kompa:

http://allegro.pl/item580825151_sapphire_x...brej_cenie.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za płyta ? Obsłuży C2D ?

---------------------------------------------------

aha

Gigabyte GA-8IPE1000 Pro2 2004 GT Edition

a można wiedziec do czego ci ta grafa ? Do jakich gier ? Bo raczej ni do nowych

Edytowane przez Viperus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz P4, a autor tematu Celeronka, który ma słabą wydajność mimo wysokiego zegara.

Ten 7600GS co podałeś, jest na DDR2 - moim zdaniem odpada. Zresztą, jakiej karty byś tam nie włożył to skoku wydajności nie odczujesz ( nawet jeśli, to będzie on minimalny - wina słabego procesora )

Gdybyś podał dokładną nazwę płyty głównej i gdyby ona obsłużyła Pentium Dual Core ... Ale gdybać to "se" można.

Edytowane przez Stachuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pełna nazwa tej płyty to GIGABYTE 2004 GT edition 8IPE775 series Intel 865PE chipset

po co mi ta grafa? bo mysłałem ze jak kupie jakać lepsza to i efekt bedize lepszy..:/ to waszym zdaniem nie warto kupowac nic tylko pozostac przy tej 9600 pro? a moze kupic procka lepszego tylko czy podejdize do tej płyty lepszy procek??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opłaca się, lepiej kasę pozbieraj i kup proca,płytę , ramy i grafe, bo jak teraz dołożysz szybszą grafikę to wzrost bedzie kilkanaście procent ale w grach hamować będzie marny celeron i w których gry tneły się z powodu niskiej wydajności procesora to dalej tak będzie nawet jak tam zamontujesz 1950pro, ile masz kasy na modernizacje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak bys sie postarał to miałbyś nowe bebechy

Athlon X2 3600 - 120zł, 2x1GB ddr2 800 - 70zl, mobo - 150, grafa np 8600gt - 160zl

Z takim konfigiem napewno odczujesz kopa w grach

Edytowane przez Viperus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi