djdrake Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Witam, Zakupiłem ostatnio swojej dziewczynie używany notebook Toshiba Tecra M1. Wcześniej posiadała Dell'a Inspiron 1100, lecz po kilku latach użytkowania płyta główna zmarła śmiercią naturalną i naprawa jej lub wymiana nie była do końca opłacalna, laptop zresztą ważył dużo i miał baterię nadającą się do konwersji wtórnej. Przybliżę może parametry Toshiby, z którą mamy problemy: CPU Intel Centrino 1,4 GHz Ram: 2x512 PC2700 Samsung HDD: 30GB (bez błędów, SMART OK) Grafika: Trident XP4M32 Laptop ogólnie sprawia dobre wrażenie, oprócz grafiki, dzięki której musiałem pozbyć się stylu Windowsa XP i ustawić windows klasyczny. Styl XP po prostu mulił i praca była dość przykra. Pewnie za sprawą kiszkowatej grafiki, choć w sumie tutaj też pojawia się problem. Piszą, że grafika ta jest wydajniejsza od Radeona 9000 i jest na poziomie XMA3100. Czy może ona powodować mulenie laptopa? Druga sprawa - ta, na której najbardziej mi zależy, aby była wyjaśniona, otóż: Laptop działa dobrze przez kilka godzin, w pewnym momencie próbuję włączyć firefoxa, pojawia się klepsydra i nie ma nic... nic... nic... no to CTRL ALT DEL, pojawia się w zasobniku wykresik CPU, a okienko dopiero po 30-40 sekundach... Po wyłączeniu procesu firefox.exe już nie mogę włączyć go ponownie - pojawia się białe tło w miejscu, gdzie miało pojawić się jego okno. Tak jest losowo z różnymi programami. Będę dozgonnie wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...