Pitus Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Witam. Mam nooteboka Toshiba A200-23O z dyskiem HDD Toshiba MK2046GSX i chciałbym włączyć buforowanie zapisu na dysku żeby zwiększyć wydajność. Niestety przy włączniku mam napisane "To urządzenie nie zezwala na zmodyfikowanie jego ustawienia buforu zapisu" i nawet jak zaznaczę żeby włączone było to jak wejdę znowu w ustawienia to zaznaczenie znika. Jak to obejść i czy wogóle jest jakaś szansa aby ten dysk jednak pracował z buforowaniem zapisu na dysku. Mój system to Win Vista Home Premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Witam. Mam nooteboka Toshiba A200-23O z dyskiem HDD Toshiba MK2046GSX i chciałbym włączyć buforowanie zapisu na dysku żeby zwiększyć wydajność. Niestety przy włączniku mam napisane "To urządzenie nie zezwala na zmodyfikowanie jego ustawienia buforu zapisu" i nawet jak zaznaczę żeby włączone było to jak wejdę znowu w ustawienia to zaznaczenie znika. Jak to obejść i czy wogóle jest jakaś szansa aby ten dysk jednak pracował z buforowaniem zapisu na dysku. Mój system to Win Vista Home Premium. Wydaje mi sie ze buforowanie dziala ale jest zablokowane z poziomu Visty. Nic nie wspominasz na temat wolnego systemu a to by byl pierwszy obiaw. Zobacz jakims programem do twojego dysku moze jest mozliwosc zdjecia lock'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitus Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Wydaje mi sie ze buforowanie dziala ale jest zablokowane z poziomu Visty. Nic nie wspominasz na temat wolnego systemu a to by byl pierwszy obiaw. Zobacz jakims programem do twojego dysku moze jest mozliwosc zdjecia lock'a System nie chodzi wcale wolno i nie przycina się. Ale jeśli jest możliwość wyciągnąć więcej z wydajności to czemu by tego nie zrobić. Poszukam jakiegoś programu do tego dysku chyba że jakiś konkretny polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...