marcin10888 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Witam jakieś dwa miesiące temu złożyłem takiego kompa: Płyta główna: MSI P45 Platinum Zasilacz: Modecom Volcano 750W Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz BOX Ram: A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX Karta graficzna: Gainward Radeon HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 PCI-E BOX http://www.agito.pl/seria-hd-4000/gainward...054.338129.html Dysk twardy: Hitachi Deskstar P7K500 (500GB, 16MB, SATA300) i dopiero po tych 2 miesiącach zaczął mi wyskakiwać na systemie operacyjnym vista 64 bit BLUESCREEN w którym doczytałem sie o błędzie w niejakim sterowniku atimdag.sys jest to bardzo uciązliwe gdyż coraz częściej wyskakuje ten problem który restartuje mi kompa :( czy możecie mi jakoś poradzić jak sie tego pozbyć? Jeśli sie nie da to zmienię tą kartę graficzną na: http://www.agito.pl/seria-200/gigabyte-gef...052.339950.html albo http://www.agito.pl/seria-200/msi-geforce-...052.340421.html ale to dopiero jak dowiem sie że mój problem jest nie do naprawienie. Prosze o pomoc wole jakoś ominąć wydatki i naprawić ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Spróbuj podpiąć jedno zasilanie karty z wtyczki pcie zasilacza a drugie z przejściówki z molexa którą na pewno dostałeś w komplecie. Miałem podobny problem z moją kartą. Gdy miałem podpięte obie wtyczki PCIe z zasilacza, za chiny ludowe nie chciało działać, miałem bluescreeny, zwisy itd. Po przepięciu wtyczek tak jak napisałem problem jak ręką odjał (zakładająć oczywiście, że masz podpięte obie wtyczki z pcie). Karty mamy bliźniacze praktycznie, bo ten gainward to to samo co mój palit. Edytowane 19 Marca 2009 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Usuń sterowniki, przeczyść drivercleanerem i zainstaluj ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages...ormessages.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Zainstaluj najnowsze catalyst 9.3. Jeśli nie pomoże zmiana sterownika to przeskanuj system w poszukiwaniu wirusów. W ostateczności przeinstaluj system i zainstaluj w nim catalyst 9.3. http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx Edytowane 19 Marca 2009 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) No to zacytuje z tego co wkleił firekage: The issue is generally not caused by the graphics driver. It is caused by hardware or system issues. The most common causes for this issue include: Insufficient Power Bad Memory Modules Over Clocking Motherboard/Memory Compatibility Overheating Defective Motherboard Na moje to kwestia prądowa :) Spróbuj zrobić tak jak napisałem w poście powyżej, nic nie kosztuje a może pomóc. Edytowane 21 Marca 2009 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Tylko , ze on ma mocna zasilke , 750W i to nie wynalazek , dziewne jesli okaze sie tym , ze nie daje rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin10888 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Kable przełożyłem jakoś inaczej podczepiłem i narazie śmiga :) czyżby błąd został naprawiony :)) dzięki piękne za pomoc !!!! niestety błąd powraca :((( !!!! mam dosć kart ATI wkurza mnie moja Edytowane 24 Marca 2009 przez marcin10888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Próbowałeś na innym zasilaczu?? Może twój daje niestabilne napięcia? Wypróbuj u jakiegoś kolegi z zasilaczem co najmniej 450W (markowym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Miałem problem z plikiem atiumdag.sys . Są różne atimdag.sys, atikmdag.sys itd. W moim przypadku i przypadku innej osoby jeszcze z forum pomogły podobne rzeczy. Ja po prostu przeinstalowałem sterowniki bez czyszczenia Driver Cleanerem, a innej osobie to samo, ale z przeczyszczeniem. ;) Dzwoniłem w tej sprawie do ATI w Warszawie. Człowiek od razu wiedział o co chodzi, powiedział, żeby przeinstalować sterowniki, bo najprawdopodobniej to rozwiąże sytuację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilKillaruna Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Kable przełożyłem jakoś inaczej podczepiłem i narazie śmiga :) czyżby błąd został naprawiony :)) dzięki piękne za pomoc !!!! niestety błąd powraca :((( !!!! mam dosć kart ATI wkurza mnie moja Ciekawe co powiesz gdy zmienisz na nV a tam będziesz miał nv4_disp ... przejdziesz na Matroxa? <_< Próbowałeś na innym zasilaczu?? Może twój daje niestabilne napięcia? Wypróbuj u jakiegoś kolegi z zasilaczem co najmniej 450W (markowym)Akurat jego 750W Volcano jest markowy. Te PSU mają jedne z mniejszych tętnień napięć. Choć dmuchając na zimne można zawsze sprawdzić, nic nie zaszkodzi w dalszej perspektywie jeśli okaże się że nie mam racji... .. że jak dla mnie jest to również sprawa software'owa. Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez EvilKillaruna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin10888 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ehhhh :( ciekawe czym jeszcze zaskoczy mnie moja karta graficzna? Teraz wyskakuje mi błąd TCPIP.SYS nie jestem pewien czy to błąd karty graficznej ale pisze tutaj może ktoś coś wie na temat tego błędu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Dziwny ten temat. Zalatuje mi czymś... :rolleyes: EDIT>>swoja droga czy nie powinniście wysłać autora do http://forum.purepc.pl/Ati-f52/Ati-Radeon-...&start=8220?? Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...