deek Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Witam Mam pytanie, chce odblokować/przekierować sobie porty dla U- torrenta. (dla xa360 już to zrobiłem i chodzi ładnie) Posiłkowałem sie stroną portforwading.com ale nie łapie za bardzo... ściągam full predkoscią ale przez te zablokowane porty nikt nie może sie ze mna połączyć i nie seeduje wogóle. Pierwszym krokiem według tej strony należy mieć statyczne ip aby odblokować konkretny port dla utorrenta... i tu mam problem W JAKI sposób uzyskać to statyczne ip aby móc działać dalej... czy to statyczne ip będzie dotyczyło tylko utorrenta ?? internet to NETIA 2MB... .Prosze o wyrozumiałość i pomoc, w sprawach sieciowych jestem totalnym laikiem z góy dzieki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaneXXII Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Wpisz ip 192.168.1.1 Wpisz te hasla admin/admin Kliknij na Advenced Setup potem NAT nastepnie Virtual Server W Rule Index wybierz 1 W Application wpisz utor (albo jakas inna nazwe) W linijce protocol wybierz TCP W Start Port Number i End Port Number Wpisz jakis port W Local IP address wpisz swoj adres IP Potem w Rule Index wybierz 2 Zrob wszystko jak wyzej tylko w linijce Protocol wybierz UDP I wszystko powinno dzialac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...