Skocz do zawartości
qba_hh24h

Połączenie dwóch kompów (skrętka z przeplotem, XP prof.)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problemik. Otóż po przejściu z Win Me na XP prof. (oba kompy) okazało się, że nie mogę się połączyć z qmplem (na Me wszystko było OKA). Próbowałem kombinować z różnymi parametrami (szybkość i trochę w protokołach), ale złapałem zonka. Sterowniki są spox, karty wykazują o podłączonym kablu, wysyłają pakiety i na tym się kończy. Poprzednie działanie sieci wsakzuje, że jest to (chyba) wina systemu, ale to tylko moje przypuszczenie (reinstalka nic nie dała). Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc (CS i W3 gniją mi na dysku!!! :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli on nie moze sie do Ciebie dostac to moze wlacz konto goscia :P

jak Ty do niego to.... :( zobacz czy mozecie sie polaczyc w jakiejs grze przez IPX, ew. przez UDP.... jezeli tak, to musisz zagrzebac w opcjach TCP/IP, jezeli nie to cos Wam walnelo (firewall albo cos blokuje dostep)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kliknij na właściwości połączenia z kumplem i zaznacz opcję uwieżytelnij jako gościa (jak gadał noomo), zrersztą wszystkie opcje możesz zaznaczyc, IPX w niczym nie przwszkadza. Dziwi mnie tylko , że system sam na to nie wpadł, po konfiguracji siecci. Jeśli to nie pomoże to erjdz w opcje zrządzania systemem i dodaj nazwę komp. kumpla do użytkownikó sieci co poszerzy jego kompetencje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kliknij na właściwości połączenia z kumplem i zaznacz opcję uwieżytelnij jako gościa (jak gadał noomo), (...)

eeeee ja jestem NOOSE :P
Faktycznie, nie wiem jak to się stało. Przecież m od s są od siebie tak daleko, przepraszam i zwracam honor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi