qba_hh24h Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Mam mały problemik. Otóż po przejściu z Win Me na XP prof. (oba kompy) okazało się, że nie mogę się połączyć z qmplem (na Me wszystko było OKA). Próbowałem kombinować z różnymi parametrami (szybkość i trochę w protokołach), ale złapałem zonka. Sterowniki są spox, karty wykazują o podłączonym kablu, wysyłają pakiety i na tym się kończy. Poprzednie działanie sieci wsakzuje, że jest to (chyba) wina systemu, ale to tylko moje przypuszczenie (reinstalka nic nie dała). Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc (CS i W3 gniją mi na dysku!!! :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Nie ten dzial :twisted: Nie rob burdelu na forum!!! :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 A wyłączyłeś firewalla? Ewentualnie program antywirusowy? mnie te dwa bruździły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Jak pingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 jezeli on nie moze sie do Ciebie dostac to moze wlacz konto goscia :P jak Ty do niego to.... :( zobacz czy mozecie sie polaczyc w jakiejs grze przez IPX, ew. przez UDP.... jezeli tak, to musisz zagrzebac w opcjach TCP/IP, jezeli nie to cos Wam walnelo (firewall albo cos blokuje dostep) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_hh24h Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Słyszałem ostatnio, że z protokołów należy zostawić jedynie TCP/IP w innym przypadku może dojść do pewnych "nieporozumień" w komunikacji między kompami (wysyłanie pakietów po różnych protokołach). Czy to prawada??? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 To co zrobi windows jest nieprzewidywalne. Ogólnie już praktycznie nie robi się programów które porozumiewają się po innym protokole niż tcp/ip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieper Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Kliknij na właściwości połączenia z kumplem i zaznacz opcję uwieżytelnij jako gościa (jak gadał noomo), zrersztą wszystkie opcje możesz zaznaczyc, IPX w niczym nie przwszkadza. Dziwi mnie tylko , że system sam na to nie wpadł, po konfiguracji siecci. Jeśli to nie pomoże to erjdz w opcje zrządzania systemem i dodaj nazwę komp. kumpla do użytkownikó sieci co poszerzy jego kompetencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Kliknij na właściwości połączenia z kumplem i zaznacz opcję uwieżytelnij jako gościa (jak gadał noomo), (...)eeeee ja jestem NOOSE :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieper Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Kliknij na właściwości połączenia z kumplem i zaznacz opcję uwieżytelnij jako gościa (jak gadał noomo), (...)eeeee ja jestem NOOSE :PFaktycznie, nie wiem jak to się stało. Przecież m od s są od siebie tak daleko, przepraszam i zwracam honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 spox :)spox :) przeprosiny przyjete :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...