laaval Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Pozbywszy się mojego leciwego kompa wkroczyłem w świat trochę nowocześniejszych technologii. Mam pewien dylemat. Otóż patrząc na poczynania ATI/AMD widzę, że co miesiąc wypuszczają nowe sterowniki. Nie wnikam w sensowność instalacji najnowszych. Chodzi mi o to w jaki sposób najlepiej zainstalować nowe sterowniki. Szczerze mówiąc mam mentik w głowie, bo czytałem gdzieś, że można spokojnie instalować nowe na starych, ale spotkałem się z zupełnie odwrotnymi opiniami, że trzeba odinstalować stare i dopiero nowe. No czeski film :/ Dlatego zwracam sie do fachowców: jak zrobić, żeby było najlepiej, ewentualnie czy odinstalować stare drivery, żeby móc zainstalować nowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Odinstalować stare, przeczyścić drivercleanerem i zainstalować nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Można spokojnie jedne na drugie, kiedyś bawiłem się w czyszczenie drivercleanerem po odinstalowaniu starych sterów, ale nic to nie dało, a nawet bywało jeszcze gorzej np. gry przerywały (zacinki, czkawki dostawały) od tego czasu jadę z instalacją jedne na drugie i jest ok. Tyle z mojej strony :D Edytowane 20 Marca 2009 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Ja po instalacji nowych na stare miałem blue screeny. Znajomy też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Można spokojnie jedne na drugie, kiedyś bawiłem się w czyszczenie drivercleanerem(...) Dokładnie. Również nie polecam "zabaw" z Drivecleanerem, tym bardziej,ze nie ma takowej potrzeby o ile nie zmieniasz Nvidii na ATI lub vice versa. Po pierwsze, spokojnie możesz zrobić nakładkę. Po drugie, dodaj/usuń-ATI software uninstall utility..... - zdecydowanie polecam Edytowane 20 Marca 2009 przez pemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Ja też nie polecam zabawy Driver Cleanerem, u mnie cuda się działy po jego użyciu aż do niemożności zainstalowania nowych sterów włącznie. Darmowa wersja już dawno przestała być rozwijana. Instaluję nowe stery na stare i jest git, kiedyś może były z tym problemy, ale od jakiegoś czasu nie ma, a instaluję nowe Caty co miesiąc. Edytowane 20 Marca 2009 przez Zebius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Ja od zawsze instaluje nowe na stare :-) nigdy jeszcze nie miałem z tym problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Ja odinstalowuje narzędziem ati a potem 2 restarciki i instalacja nowych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruposz Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Mi instalowanie nowych sterów na stare dało to, że grafa nie wspomagała mi odtwarzania plików .mkv . W końcu spróbowałem odinstalować stare i zainstalować nowe ( bez jakiegokolwiek czyszczenia) i śmiga aż miło. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) Driver cleaner poszedl w odstawke, teraz sie uzywa Driver Sweeper Zasada prosta: 1. unistall sterow z dodaj/usun 2. reboot do safe mode 3. wyczyszczenie pozostalosci po starych sterach driver speeperem 4. reboot do normalnego trybu 5. instalacja nowych sterow 6. reboot i gotowe Ale jak kto woli, niektorzy pisza ze mieli problemy po usuwaniu sterow jakims programem, niektorzy ze mieli po instalowaniu sterow jedna na drugie, ale watpie zeby to mialo cos do tego, chodzi o zachowanie w systemi czystosci, zeby nie walaly sie w nim stare pliki, a uzywanie DS ma w tym pomoc i ja go zawsze uzywam. Edytowane 26 Marca 2009 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...