Skocz do zawartości
silvermax

Scythe Thermal Elixer Vs Ic Diamond 7

Scythe Thermal Elixer vs IC Diamond 7  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą pastę termo-przewodzącą wybrać?

• Scythe Thermal Elixer
      2
    • IC Diamond 7
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniej pasty termo-przewodzącej. Obecnie posiadam Zalman ZM-STG1, jednak nie jestem z niej zadowolony - szybko wysycha i traci swoje właściwości.

Obecnie zastanawiam się nad czymś z wyższej półki, mianowicie:

• Scythe Thermal Elixer
  • IC Diamond 7
Po testach wiem iż IC Diamond 7 jest sporo wydajniejsza, jednakże nie wiem jak jest z trwałością. Nie biorę pod uwagę pasty Coollaboratory Liquid Pro.

Pozdrawiam.

Edytowane przez silvermax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-=YoGi=- - Najlepszy Scythe nie jest ale do slabego to mu bardzo daleko, wiec nie pisz jak nie wiesz :wink: link

wybacz, ale nie uznam tego testu za miarodajny. testowałem AS5 i używam zalmana. w życiu AS5 nie było lepsze od zalmana. opłacalność Scythe jest mała, no chyba ze zaczynamy się bić o 1* na procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Któryś raz już czytam o wysychaniu Zalmana STG-1. Ściągałem ze trzy tygodnie temu wszystkie bloki po ponad rocznym ich pobycie na mobo bo zmieniałem króćce i pod żadnym z 3 bloczków (CPU, NB, SB) nie było sucho. Może zjawisko wysychania tej pasty dotyczy głownie lub tylko chłodzenia powietrzem?

Zaś aplikacja pasty IC Diamond 7 (miałem do dyspozycji tylko śladową ilość - dwa ziarnka ryżu ;-) ) przy szlifowanym procesorze była beznadziejna.

Test do którego jest link jest jakiś IMHO podejrzany i raczej sugerować nim się "nie wypada" - choćby wyniki Liquid Metal Pad - na końcu stawki :blink:

Edytowane przez BraWura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tym testem się akurat nie sugeruję - chodzi mi o recenzję past, która pojawiła się na jednym z polskich serwisów (niestety nie mogę tutaj podać linku).

Recenzja na serwisie PimpMyComp ;)

Edytowane przez silvermax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test do którego jest link jest jakiś IMHO podejrzany i raczej sugerować nim się "nie wypada" - choćby wyniki Liquid Metal Pad - na końcu stawki :blink:

niewygrzany mógł by tak mieć... Lab ma dobry art... nie najnowszy ale zawsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi