arczowsky Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Ja sobiście uwielbiam raz na jakiś czas przyrządzić sobie jakąś dużą paczkę kotletów sojowych a'la schabowy. Tanie danie, dobre dla studenta, paczka chyba nie kosztuje więcej niż 2zł. Wczoraj byłem w sklepie, przypadkowo napotkałem regał z samymi sojowymi potrawami. Zainteresowały mnie np. Flaki sojowe. Ciekawy jestem jak to smakuje :P Jada ktoś toto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Nie toleruje tych kotlecików sojowych. Wszyscy u mnie w domu się tym zajadają a ja twierdzę, ba nadal będę twierdził że to sztuczne mięso :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Nie toleruje tych kotlecików sojowych. Wszyscy u mnie w domu się tym zajadają a ja twierdzę, ba nadal będę twierdził że to sztuczne mięso :DAh, "Kotlet schabowy z soi" - piękna sprawa . Musiała być mocno zmodyfikowana genetycznie, że zamieniła się w schab :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) Wiadomo, że jest to 'sztuczne mięso' ale zjeść można, tak jak zupki błyskawiczne. Nie każdy ma czas na zrobienie prawdziwego schabowego :D btw. "Kotlety sojowe 'a la schabowy' - produkowane są z wysokiej jakości mąki sojowej, otrzymanej z ziarna soi niemodyfikowanej genetycznie. Formowane są w wyniku procesu eskstruzji pod wysokim ciśnieniem. Proces jest w pełni kontrolowany na każdym etapie obróbki technologicznej." Edytowane 27 Marca 2009 przez arczi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 I tak wolę zjeść zupkę niż to 'sztuczne mięso' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Makaron sojowy - jedyna rzecz sojowa jaką jadłem.. ch.., że nie jest z soi :D Smakuje świetnie po dodaniu sosu sojowego (o jednak 2ga rzecz :D) i z piersiami z kurczaka obok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Toz soja nie jest taka zdrowa;) Zmniejsza wydzielanie sie roznych hormonow. Ludzie od niej 'gejowacieja'. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Ludzie od niej 'gejowacieja'. ;)Kończe to jeść :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Za późno :D. Kiedyś próbowałem i już więcej nie mam zamiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...