yghern Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Wreszcie mam swój upragniony zestaw w komplecie, przystąpiłem do łączenia klocków... no i klops. Przy próbie zamontowania Karakorum 120 na moim E8200 napotkałem problem. Mianowicie, za cholerę nie potrafię przypiąć radiatora do koszyczka. Przyznaję, pierwszy raz w ogóle całego kompa składam. Boję się robić to "na wcisk", bo jeszcze coś połamię. Ale inaczej nie wchodzi. Czy trzeba do tego jakichś trików, sztuczek magicznych? Spróbowałem przymierzyć samo Karakorum [bez proca] - pasuje idealnie do linii podstawki. Problem w tym, że powyżej tej linii podstawki jest rdzeń procesora [to srebrne cuś na środku :P]. Może to procesor jakimś cudem trzeba obniżyć? Help please... -_-' Płyta główna AsRock P45XE [rany, ale tam ciasno...]. W kwestii technicznej, czy ubabrany lekko pastą z boku procesor będzie działał tak samo sprawnie jak nieubabrany? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Jeżeli masz problemy z zamontowaneim chłodzenia to lepiej niech ci ktoś znajomy to zrobi. Przeczytaj instrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Ok dobra, nieważne, poradziłem sobie. Jestem głupi, to wszystko. Możecie już się śmiać. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 jak swojego zakładałem to też myślałem, że wgniotę płytę w podłoge, no ale trzeba było na siłę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...