wojtek858 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) test 1 http://www.mod-planet.com/index.php?module...&pageid=675 test 2 http://realitynet.pl/e107_plugins/content/...php?content.226 Mam parę pytań odnośnie tejże obudowy: 1. Czy podświetlenie/ekran można wyłączyć? Jeśli nie to czy przeszkadza ono bardzo, kiedy zostawię komputer na noc / będzie rozświetlało pokój? 2. Czy szybka z plexi nie sprawia, że więcej dźwięków przedostanie się na zewnątrz? 3. Czy DLA WAS mocowanie napędów śrubkami to tragedia, czy po prostu nieco gorsza opcja i można to pominąć? Kosztuje 200 zł, więc wydaje mi się tania jak na to, co oferuje: + 1 wentylator 12 cm + LED w zestawie + 3 sloty na 12 cm wentylatory + szybka z plexi + ekran z regulacją obrotów i czujnikami ciepła + atrakcyjny wygląd + Karakorum się zmieści ;) 45x43x20cm (dług x wys x szer) - rzekomo cienkie blachy - mocowanie śrubowe - ekran i włącznik na dole, złącza USB itd. po lewej stronie, a komputer będzie stał na ziemi, po lewej stronie ścianka biurka (biurko komputerowe ma właśnie w tym miejscu "półeczkę") Kupować czy nie? Edytowane 31 Marca 2009 przez wojtek858 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 w tej cenie to bym szukał anteca 300, tacens to juz starszy model, design nienajnowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zbyt błyszcząca, jak dla mnie. Szybko się będzie palcować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ... a sam panel to o tyłek rozbić, no chyba że został poprawiony. W modelach z którymi ja się spotkałem zawieszał się i wogóle nic na nim się ustawić nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ... a sam panel to o tyłek rozbić, no chyba że został poprawiony. W modelach z którymi ja się spotkałem zawieszał się i wogóle nic na nim się ustawić nie dało.Ja takiego problemu nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek858 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Antec 300 niezbyt mi się podoba :/ A co do błyszczenia - nie będę przecież macał tej obudowy, zresztą tylko przedni panel jest z plastiku. Dodam parę pytań: 1. Czy podświetlenie/ekran można wyłączyć? Jeśli nie to czy przeszkadza ono bardzo, kiedy zostawię komputer na noc / będzie rozświetlało pokój? 2. Czy szybka z plexi nie sprawia, że więcej dźwięków przedostanie się na zewnątrz? 3. Czy DLA WAS mocowanie napędów śrubkami to tragedia, czy po prostu nieco gorsza opcja i można to pominąć? 4. Jak z podpięciem wentylatorów - są zasilane z panelu przedniego podpiętego do molexa? Bo jakoś dziwnie to w tych testach wygląda. 5. Czy dokupienie do tej obudowy 2x SilentiumPC Zephyr 120 (13,9 dBA) to dobry pomysł? 6. A filtry na wentylatory? Przydałyby mi się, a utrudniają mocno cyrkulację? Powodują szum? A ponad 200 zł już nie dam i tak dopłacam do tej obudowy. Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez wojtek858 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 1. Chyba nie można wyłączyć, ale nie przeszkadza. Za to dioda od przycisku power świeci za mocno, ale mona jej nie podłączać. 3. Można pominąć. 4. Molex podpięty do panelu i z panelu wychodzą 3 złącza 3 pinowe dla wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie kupilbym obudowy ktora nie ma wentyla czy tez miejca na wentyl z boku obudowy ,najlepiej 12cm ,takie rozwiazanie b.duzo daje. Wentylator ktory wieje centralnie na plyte glowna. Mi taki wentyl dal naprawde duzo i nie musi wiac 2000rpm wystarczy 1000 i nie jest to jedyny moj wentylator w budzie zeby nie bylo ze ten jeden tylko wieje:P Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez pier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie kupilbym obudowy ktora nie ma wentyla czy tez miejca na wentyl z boku obudowy ,najlepiej 12cmTa obudowa ma miejsce na 2 takie wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 a rzeczywiscie , na tej pleksi nie zauwazylem sory.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...